Sari la conținut

Remedii care vindecă balonarea: 5 ierburi pentru ameliorarea gazelor din stomac

Senzația de balonare
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
remedii pentru balonare

Remedii care vindecă balonarea. Plantele sunt  bune pentru ameliorarea gazelor din stomac. Iată primele cinci tratament naturiste care vă pot scăpa de gazele abdominale și de balonare!

Remedii la domiciliu pentru a vindeca balonarea

Ați simțit vreodată disconfort sau neliniște în abdomen, probabil cauzate de gaze din stomac sau de balonare? Este o problemă digestivă comună și, în timp ce mulți caută soluții cumpărate din magazin, alții gravitează spre tratamente naturiste.

Remediile holistice din Ayurveda, un sistem medicinal indian onorat de timp, oferă metode benefice și naturale pentru multe probleme de sănătate, inclusiv balonarea. Iată cinci trucuri indiene pentru a vă ajuta să vă controlați și să reduceți la minimum gazele din stomac.

 

Gaze intestinale și balonarea

Balonarea sau gazele intestinale poate fi declanșată de diverse probleme, de la obiceiuri alimentare proaste și indigestie la sensibilitate alimentară și un stil de viață inactiv. Dacă balonarea este ocazională, este destul de normal. Dar balonarea continuă sau intensă ar putea semnala o problemă de sănătate mai profundă care necesită intervenție medicală.

Ceai de ghimbir fără zahăr

O plantă puternică pentru tratarea problemelor legate de stomac este ghimbirul . Este cunoscut pentru eliberarea producției de gaz și pentru ameliorarea balonării. Ghimbirul poate fi consumat sub diferite forme de ceai de ghimbir proaspăt, pudră de ghimbir sau adăugând ghimbir la mese. Cu toate acestea, cel mai bun mod de a-l consuma este să adaugi ghimbir proaspăt zdrobit la o ceașcă de ceai negru și să-l savurezi dimineața.

Semințe de Ajgon

Dacă vrei să încerci cel mai simplu mod de a scăpa de balonarea, trebuie să dai o șansă acestei băuturi – semințe de Ajcon înmuiate în apă. Semințe de carambol sunt un tratament ayurvedic apreciat pentru ameliorarea tulburărilor digestive, cum ar fi balonarea și gazele. Uleiurile esențiale de Ajgon ajută digestia, reduc gazele și ameliorează durerile de stomac. Trebuie doar să înmuiați aceste semințe în apă peste noapte și să strecurați băutura a doua zi dimineața. Luați-l pe stomacul gol.

Triphala pentru balonare
Triphala , un amestec tradițional de plante ayurvedice format din trei fructe: amla, haritaki și bibhitaki se mândrește cu beneficii digestive impresionante. Triphala ajută la regularitatea intestinului, îmbunătățește digestia și diminuează balonarea. Doar amestecați pudra de Triphala cu apă (de preferință caldă) înainte de a merge la culcare pentru a facilita o digestie mai sănătoasă și pentru a reduce disconfortul indus de gaze.

Menta
Următorul în linie este menta noastră preferată de vară, aka, pudina. Aceste frunze verzi ayurvedice sunt una dintre cele mai bune plante medicinale pentru a trata gazele din stomac și balonarea. În Ayurveda, Pudina sau frunzele de mentă sunt apreciate pentru efectele lor răcoritoare și liniștitoare. Menta poate calma mușchii tractului digestiv, reduce producția de gaze și poate ameliora balonarea. Ceaiul de mentă proaspăt preparat sau adăugarea de frunze de mentă la salate, smoothie-uri sau iaurt oferă un lift răcoritor, prietenos digestiv.

Piper lung
Ardeiul lung, cunoscut și sub numele de Pipali, este un puternic condiment ayurvedic care îmbunătățește digestia și atenuează balonarea. Pippali aprinde focul digestiv, stimulează absorbția nutrienților și reduce acumularea de gaze în intestine. Amestecați pudra de pippali cu miere sau apă caldă înainte de mese pentru a îmbunătăți digestia și pentru a preveni balonarea.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel