miercuri, iunie 16, 2021

Scăpăm sau nu de mască? Ioana Mihăilă: „Am recomanda mai multă precauție”.

În contextul în care joi, rata infectării cu coronavirus în București a ajuns la 1,3 la mia de locuitori, Ioana Mihăilă a anunțat

că măsura renunţării la purtarea măştii de protecţie în spaţiile deschise neaglomerate va putea fi propusă de guvern de luna viitoare.

Ioana Mihăilă: „Am recomanda mai multă precauție”

„De exemplu, purtarea măștii în spațiile deschise, neaglomerate, este o situație în care riscul de transmitere este unul redus. Și atunci, probabil, aceasta va fi una dintre primele măsuri de relaxare care vor fi propuse de Guvern.

Am recomanda mai multă precauție și purtarea măștii în zonele în care se desfășoară evenimente cu mulți spectatori.

La evenimentele sportive, de exemplu, chiar dacă este spațiu în

aer liber, există un risc mai mare de transmitere din cauza prezenței mai multor spectatori, acolo se va recomanda purtarea măștii. Sau în stațiile de autobuz, dacă sunt aglomerate.

(…) Suntem pe pantă descendentă a valului 3, nu înseamnă că am scăpat, dar că ne așteptăm ca în perioada imediat următoare să ne fie un pic mai ușor. Nu înseamnă că am scăpat. Ar fi prematur să spunem asta.

E o legătură între numărul de persoane care se vaccinează și incidență. Este foarte clar că trebuie să ne vaccinăm într-o cât mai mare proporție, așa încât incidența să fie menținută scăzută”,

a declarat Ioana Mihăilă, potrivit europafm.ro.

Scăpăm sau nu de mască?

Rata de infectare la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, în Bucureşti, a scăzut la 1,38, faţă de 1,42, cât a fost ieri. Este a 36-a zi consecutivă în care incidenţa scade în Capitală, menţinând trendul descendent.

Rata de infectare a scăzut sub pragul de 1,5 pentru prima dată de când indicatorul a fost măsurat marţi, 11 mai 2021. Reamintim că cea mai mare rată de infectare în Capitală a fost de 7,08, pe 31 martie 2021.

La începutul acestei săptămâni, Alin Stoica, prefectul Capitalei, spunea că se pot decide noi măsuri de

relaxare a restricţiilor, după 48 de ore de la scăderea incidenţei de COVID sub 1,5 la mia de locuitori.

Ultimele stiri

Parteneri