miercuri, decembrie 7, 2022

Scăpăm sau nu de mască? Ioana Mihăilă: „Am recomanda mai multă precauție”.

În contextul în care joi, rata infectării cu coronavirus în București a ajuns la 1,3 la mia de locuitori, Ioana Mihăilă a anunțat că măsura renunţării la purtarea măştii de protecţie în spaţiile deschise neaglomerate va putea fi propusă de guvern de luna viitoare.

Ioana Mihăilă: „Am recomanda mai multă precauție”

„De exemplu, purtarea măștii în spațiile deschise, neaglomerate, este o situație în care riscul de transmitere este unul redus. Și atunci, probabil, aceasta va fi una dintre primele măsuri de relaxare care vor fi propuse de Guvern.

Te-ar mai interesa: Câți bani a primit despăgubiri o femeie din Iași c...

Am recomanda mai multă precauție și purtarea măștii în zonele în care se desfășoară evenimente cu mulți spectatori.

La evenimentele sportive, de exemplu, chiar dacă este spațiu în aer liber, există un risc mai mare de transmitere din cauza prezenței mai multor spectatori, acolo se va recomanda purtarea măștii. Sau în stațiile de autobuz, dacă sunt aglomerate.

(…) Suntem pe pantă descendentă a valului 3, nu înseamnă că am scăpat, dar că ne așteptăm ca în perioada imediat următoare să ne fie un pic mai ușor. Nu înseamnă că am scăpat. Ar fi prematur să spunem asta.

Te-ar mai interesa: RUNE 7 decembrie. Noroc pe toate planurile pentru ...

E o legătură între numărul de persoane care se vaccinează și incidență. Este foarte clar că trebuie să ne vaccinăm într-o cât mai mare proporție, așa încât incidența să fie menținută scăzută”, a declarat Ioana Mihăilă, potrivit europafm.ro.

Scăpăm sau nu de mască?

Rata de infectare la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, în Bucureşti, a scăzut la 1,38, faţă de 1,42, cât a fost ieri. Este a 36-a zi consecutivă în care incidenţa scade în Capitală, menţinând trendul descendent.

Te-ar mai interesa: Cipuri implantate în creier. Elon Musk începe test...

Rata de infectare a scăzut sub pragul de 1,5 pentru prima dată de când indicatorul a fost măsurat marţi, 11 mai 2021. Reamintim că cea mai mare rată de infectare în Capitală a fost de 7,08, pe 31 martie 2021.

La începutul acestei săptămâni, Alin Stoica, prefectul Capitalei, spunea că se pot decide noi măsuri de relaxare a restricţiilor, după 48 de ore de la scăderea incidenţei de COVID sub 1,5 la mia de locuitori.

Te-ar mai interesa: Românii vor să facă copii! Gabriela Firea, despre ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private