miercuri, decembrie 7, 2022

Seminţele de dovleac sunt o foarte bunǎ sursǎ de minerale, în special de zinc, motiv pentru care Organizația Mondială a Sănătății recomandă consumul lor ȋn dieta zilnicǎ pentru a obține aportul recomandat.

Știința modernă confirmă ca semințele de dovleac au un profil nutritiv impresionant, care aduce beneficii multor aspecte ale sănătății femeilor. Printre acestea se numără simptomele liniștitoare ale menopauzei, un somn mai bun și protejarea mușchilor. Sunt o sursă bogată de proteine, acizi grași nesaturați, vitamine și minerale care reduc factorii de risc ai bolilor cronice, inclusiv cancerul.

Te-ar mai interesa: Horoscop 7 decembrie. O nouă oportunitate vine în ...

Semințele de dovleac: beneficii incredibile pentru sănătatea femeilor

La fel ca și semințele de floarea soarelui, veți găsi numeroase soiuri de semințe de dovleac la magazinul alimentar. Deși există câteva opțiuni din care să alegeți, cel mai bun pariu este să cumpărați o varietate precum semințele de dovleac încolțite organic, deoarece sunt crude și nesărate.

Acest lucru vă permite să obțineți cel mai mare beneficiu din semințe în forma lor cea mai pură. Puteți mânca o mână de ele singure sau le puteți adăuga în iaurt pentru o crostanță savuroasă. De asemenea, suntem fani a face un amestec de gustare bogat în nutrienți, cu susan, in și semințe de floarea soarelui.

Te-ar mai interesa: Ai mereu mâinile și picioarele reci? Uite ce boli ...

  • Indiferent de calea ai merge, o porție de 30 de grame de semințe de dovleac oferă 42% din aportul zilnic recomandat de magneziu. Mineralul este esențial pentru menținerea sănătății bune a oaselor și a mușchilor, care devin și mai importante pe măsură ce îmbătrânim, deoarece ne ajută să evităm fracturile.
  • Semințele de dovleac sunt, de asemenea, pline cu proteine ​​– un alt factor care contribuie esențial la menținerea puternică pe măsură ce îmbătrânești.
  • Dacă întâmpinați probleme cu somnul, consumul de semințe de dovleac înainte de culcare vă poate ajuta. Potrivit Sleep Association, efectul soporific al semințelor de dovleac se datorează nivelurilor lor ridicate de magneziu și triptofan, ambele care măresc nivelul serotoninei pentru a vă relaxa corpul.
  • Dr. Oz sugerează să amestecați o cană de semințe sau 1/2 cană de pudră de semințe de dovleac cu o ceașcă de sos de mere pentru o gustare delicioasă târziu, care asigură o noapte neîntreruptă de odihnă.
  • Puteți încerca, de asemenea, uleiul din semințe de dovleac, care s-a dovedit că ajută la eliminarea simptomelor menopauzei. Un studiu publicat în Climacteric a constatat că femeile care au adăugat două grame de ulei de semințe de dovleac în dieta lor zilnică au experimentat mai puține dureri articulare și mai puține bufeuri și dureri de cap după 12 săptămâni. Cercetătorii au susținut că compușii din semințele de dovleac cunoscuți sub numele de fitoestrogeni au fost capabili să ofere această ușurare și să scadă nivelul tensiunii arteriale. Indiferent cum adaugi mai multe semințe de dovleac în viața ta, vei fi sigur că vei obține o mulțime de beneficii fantastice pentru sănătate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private