Sari la conținut

Semne subtile de afectare a rinichilor. 6 sfaturi de aur pentru sănătatea renală 

boli renale
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Simptome de afectare a rinichilor

Semne de afectare a rinichilor. Rinichii filtrează deșeurile și toxinele din fluxul nostru sanguin, menținând echilibrul fluidelor și reglând tensiunea arterială.

În ciuda rolului lor vital, sănătatea rinichilor ocupă adesea un loc nemeritat când vine vorba de bunăstarea organsimului nostru. 

Cu toate acestea, odată cu creșterea prevalenței bolilor de rinichi, hrănirea acestor organe în formă de fasole devine primordială. Astăzi este Ziua Mondială a Rinichiului, anul acesta tema fiind „Sănătatea rinichilor pentru toți”.

Senzatia de greata
Credit foto: arhiva Doctorul Zilei

Care sunt semnele subtile ale afectării rinichilor

Experții spun că bolile de rinichi, în special boala cronică de rinichi, sunt ucigași tăcuți și de cele mai multe ori, simptomele pot să nu apară până când boala a avansat. Cu toate acestea, există câteva simptome neobișnuite cărora le puteți acorda atenție pentru a preveni insuficiența renală: 

 1. Este posibil să aveți greață și vărsături
 2. Pierderea poftei de mâncare este un simptom comun
 3. Slăbiciune și oboseală
 4. Probleme legate de somn 
 5. Urinare frecventă sau urinare mai mică
 6. Dureri de stomac

Sfaturi pentru îngrijirea sănătății renale

În această Zi Mondială a Rinichiului, porniți într-o călătorie către o sănătate optimă a rinichilor cu aceste sfaturi indispensabile de la profesioniștii din domeniu:

 • Mâncați o dietă echilibrată, bogată în fructe și legume. 
 • Faceți sport în mod regulat și încercați să mențineți IMC în intervalul normal. 
 • Evitați fumatul și dormiți suficient.
 • Beți multe lichide. Hidratarea este cheia.
 • Dacă aveți diabet, hipertensiune arterială sau antecedente familiale de boală de rinichi, sunteți expus riscului de a dezvolta boli de rinichi. Faceți un control regulat pentru sănătatea rinichilor și țineți sub control diabetul și hipertensiunea arterială cu ajutorul medicului.
 • Dacă aveți o boală de rinichi, consultați medicul nefrolog și urmați-i cu sinceritate sfaturile.

Încorporarea acestor șase sfaturi în stilul dvs. de viață poate contribui în mare măsură la protejarea bunăstării rinichilor, asigurându-vă că aceștia continuă să servească drept gardieni rezistenți ai armoniei voastre interne. 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel