duminică, octombrie 2, 2022

Simptome cancer: Semne de avertizare „persistente”. Nu le ignora!

Cancerul rămâne adesea nediagnosticat până când progresează. Acest lucru se datorează în mare parte neclarității simptomelor. Potrivit lui Abbas Kanani, farmacist la Chemist Click, un semn de avertizare „persistent” atunci când te trezești dimineața este un semnal roșu major.

Cheia supraviețuirii cancerului este depistarea precoce. Nedepistate la timp, celulele canceroase proliferează și se răspândesc în regiunile învecinate ale corpului. Acționarea asupra simptomelor de îndată ce apar oferă șansa de a opri acest proces.

Te-ar mai interesa: Untul de cafea, un deliciu de care te vei îndrăgos...

Simptome cancerului: Semne de avertizare „persistente”. Nu le ignora!

Din păcate, simptomele cancerului pot fi fie inexistente, fie prea subtile pentru a fi observate la început.

Cu toate acestea, orice modificări ale corpului care sunt ieșite din comun ar trebui investigate de un medic de familie, recomandă specialiștii.

Potrivit express.co.uk, Abbas Kanani, farmacist la Chemist Click, atrage atenția că modul în care te trezești dimineața poate fi un semnal major.

Când te trezești cu o durere în gât care este „persistentă” și ține mai mult de două săptămâni fără semne de îmbunătățire, poate fi un semn revelator, a avertizat acesta.

Te-ar mai interesa: Cafeaua îți poate arăta cum va fi vremea. Incredib...

Fumătorii trebuie să fie atenți la tusea de dimineață

Același lucru este valabil și pentru tuse, a spus farmacistul.

„Fumătorii se trezesc adesea cu o tuse dimineața. Cu toate acestea, o tuse persistentă de mai mult de două săptămâni ar trebui verificată. Mai ales dacă fumezi.”

Un alt semn revelator care te impactează încă de dimineață și nu te părărsește toată ziua este oboseala.

„Este normal să vă simțiți puțin obosit dimineața, dar dacă acest lucru nu este obișnuit pentru dvs. sau dacă observați oboseala care durează pe tot parcursul zilei, ar trebui să verificați acest lucru”, a atras atenția Kanani.

Te-ar mai interesa: Cum afectează sărutul sănătatea: Efecte mai mari l...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private