Sari la conținut

Situație fără precedent în justiția din Suceava: termen de judecată stabilit în decembrie 2024 în cazul unui copil ce a suferit o pareză în urma unei injecții

bebelus
Sursă foto: Wallpaper Flare

Situație fără precedent în justiția din Suceava: termen de judecată în cadrul unui proces civil stabilit peste un an și jumătate. Acțiunea în justiție vizează un copil care a suferit o pareză în urma unei infecții efectuate de medicul pediatru.

O familie din Gura Humorului a intentat un proces civil după ce fiul lor a rămas cu pareză în urma unei injecţii care i-a fost administrată, în 2019, de către un medic pediatru, relatează publicația locală Monitorul de Suceava.

Cazul a fost cercetat şi de către procurori, dar dosarul penal a fost clasat.

La sfârșitul lunii iulie, familia a fost informată că primul termen a fost stabilit de magistraţii de la Judecătoria Suceava pentru 5 decembrie 2024.

Avocatul reclamanţilor, Cristi Rusu, a declarat pentru Monitorul de Suceava că a verificat din nou data primului termen şi este vorba de 5 decembrie 2024, motivul fiind numărul foarte mare de dosare şi numărul mic de magistraţi.

„Vom înainta o solicitare de preschimbare a termenului, vom explica că este o situaţie deosebită, un copil care a suferit şi suferă şi care are nevoie de o reparaţie morală. Sperăm să obţinem un termen rezonabil pentru începutul acestui proces”, a declarat avocatul Cristi Rusu.

În 2019, copilul, atunci în vârstă de un an şi trei luni, a fost dus de părinţi la cabinetul unui medic pediatru cu febră mare şi vărsături.

Pediatrul a decis administrarea unei injecţii cu metoclopramid, iar la aproximativ o oră părinţii au observat că băiatul nu mai mişcă piciorul drept.

”Între aplicarea injecției din 27 iulie 2019 și deficiența funcțională ușoară pe care o prezintă minorul există legătură de cauzalitate. Conform studiilor existente în literatura de specialitate, în cazul injecțiilor intramusculare efectuate în cadranul supero-extern la nivelul mușchiului gluteal, în special la copil (din cauza poziției, a cantității reduse de țesut suport, poate a unei mișcări etc.), există posibilitatea de traumatizare a nervului sciatic”, se arată în concluziile raportului Institutului de Medicină Legală (IML) Iași.

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel