Categories: Ştiri sănătate

Soluția cu care poți să ții covid-19 la distanță: spray-ul nazal

Un spray nazal pentru a oferi protecție împotriva virusului COVID-19 a fost creat de către cercetătorii de la Universitatea din Birmingham, Marea Britanie, folosind materiale deja utilizate de către oameni în aceste scopuri.

O echipă din cadrul Institutului de Tehnologii pentru Sănătate al Universității a formulat spray-ul folosind compuși deja aprobați de organismele de reglementare din Marea Britanie, Europa și SUA și utilizate pe scară largă în dispozitive medicale, medicamente și chiar produse alimentare. Aceasta înseamnă că procedurile normale pentru a scoate un produs nou pe piață sunt simplificate, iar spray-ul nazal ar putea fi disponibil spre comercializare foarte rapid.

Formularea constă dintr-un agent antiviral, λcarrageenan și o polizaharidă gelanică, ambele fiind deja fabricate până la grad farmaceutic.

Un studiu pre-tipărit (care nu a fost încă evaluat de colegii medicali) descrie cultura celulară care a testat capacitatea formulării de a inhiba infecția cu COVID-19.

Aceste studii au arătat că formularea poate produce o supresie semnificativă (minim de p <0,05) a infecției în culturile celulare provocate de virusul viu comparativ cu controalele netratate, efect observat până la 48 de ore și când este diluat de multe ori.

Universitatea din Birmingham Enterprise a depus o cerere de brevet care acoperă formularea antivirală pulverizabilă pentru a fi utilizată ca spray oral, nazal sau multi-suprafață și caută acum să acorde brevetul unei organizații care se angajează să fabrice un produs de consum și să gestioneze distribuția acestuia pentru cel mai larg public posibil.

Cercetătorii conduși de profesorul Liam Grover și dr. Richard Moakes și-au propus să proiecteze un spray care ar putea acoperi uniform interiorul nasului și să rămână la locul pe care este pulverizat.

”Deși nasul nostru filtrează mii de litri de aer în fiecare zi, nu există prea multă protecție împotriva infecției, iar majoritatea virușilor din aer sunt transmise prin pasajul nazal. Spray-ul pe care l-am formulat oferă această protecție, dar poate preveni, de asemenea, transmiterea virusului de la persoană la persoană. „, atrage atenția co-autorul studiului, profesorul Liam Grover, care a anunțat că producția acestui spray ar putea să înceapă în câteva săptămâni.

Acest produs nu înlocuiește, însă, măsurile actuale. De aceea, purtarea măștii de protecție împotriva coronavirusului ar trebui respectată, precum. De asemenea, este recomandată distanțarea socială și igiena riguroasă a mâinilor.

Recent Posts

Rețeta-minune de mic dejun cu care o femeie a slăbit 45 de kilograme

Nutriționiștii recomandă adăugarea de proteine ​​la fiecare masă, în condiţiile în care acestea susţin pierderea…

3 ore ago

Românii care au pensia de 5.800 de euro pe lună. Cum au ajuns la această valoare astronomică?

O carieră în Parlamentul European este adesea percepută ca o oportunitate de a activa într-un…

3 ore ago

ANM anunţă SCHIMBAREA radicală a vremii! PROGNOZA detaliată

Meteorologii au emis o atenţionare meteorologică cod galben, anunţând averse, descărcări electrice şi izolat grindină în…

4 ore ago

Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca, clasificat la nivel de competenţă foarte înalt

Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca a fost clasificat în categoria IM – nivel de…

4 ore ago

România vrea să atragă alte 500 de milioane de euro pentru digitalizarea spitalelor

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Alexandru Rogobete a declarat că planurile de extindere a…

4 ore ago

5 tipuri de burtă la femei. Cauzele apariției și metodele de eliminare a grăsimii abdominale

Multe femei ezită să poarte un costum de baie, deoarece corpul lor este corupt de…

5 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Transplant pulmonar