Categories: Ştiri sănătate

Strategie de slăbit pentru un trup perfect: 10 sfaturi medicale

Medicii nutriționiști au oferit câteva sfaturi medicale pentru cei care care vor să slăbească. Ei spun că schimbarea stilului de viață este cheia: să se țină o dietă echilibrată, cu efect pe termen lung, nu pentru câteva zile sau luni.

Chiar dacă scopul principal al unei diete este acela de pierdere rapid în greutate, nu este bine să te bazezi pe o dietă care promite slăbirea rapidă. Optează pentru o dietă care poate fi ținută pe termen lung, iar rezultatele să fie de durată.

Iată care sunt cele 10 sfaturi medicale:

Evită înfometarea

În meniul Rina nu există restricții calorice sau cantitative. Prin urmare, poți mânca în voie până ajungi la senzația de sațietate. Tot secretul constă în disocierea corectă a alimentelor și repartizarea corectă a meselor.

Fă mișcare: 3 zile pe săptămână unei activități fizice organizate

Să faci mișcare zilnic poate fi o reală provocare, mai ales dacă ai un program încărcat. Însă este bine să aloci măcar 3 zile pe săptămână unei activități fizice organizate: stretching, aerobic, alergare, înot, dans, tenis, fotbal sau orice ți se potrivește. Orice mișcare a corpului este mai bună decât să stai pe canapea. Mișcarea tonifiază nu doar corpul, ci și mintea.

Doza zilnică de lumină naturală

Pentru a-ți energiza trupul și mintea ai nevoie de lumină naturală. Lipsa expunerii la lumina naturală este asociată cu depresia, boli cardiovasculare, dereglări metabolice, diabet, creștere în greutate. Pentru a beneficia de soarele de dimineață, care acționează ca un adevărat tonic general, drumul spre locul de muncă îl poți parcurge pe jos, cu bicicleta sau cu trotineta, cel puțin de câteva ori pe săptămână.

Hidratarea: Bea un pahar cu apă înaintea meselor principale

Indiferent de dieta pe care o ții, trebuie să consumi zilnic minimum 2 litri de lichide: apă, ceaiuri din plante, cu lămâie, fără zahăr. Bea un pahar cu apă înaintea meselor principale pentru a permite senzației de sațietate să se instaleze mai repede. Nu uita să-ți începi ziua cu un pahar de apă.

Eliminarea stresului

În situațiile stresante există tendința de a consuma mai multă hrană, de cele mai multe ori nesănătoasă. Dacă treci printr-o perioadă tensionată, încearcă să-ți ocupi timpul cu activități relaxante, exerciții de respirație, plimbări, yoga.

Jurnal alimentar

Te ajută să-ți pui ordine în dietă și vine la pachet cu un mare plus: scrisul de mână reduce nivelul de stres, te relaxează și te ajută să conștientizezi mai bine ceea ce îți propui să mănânci.

Deconectarea de la tehnologie: reduci cât mai mult timpul petrecut pe telefon sau lapto

Suntem în era tehnologiei, nu poți face abstracție de asta. Dar dispozitivele electronice nu au ce căuta în dormitor sau lângă tine la masă. Este bine să reduci cât mai mult timpul petrecut pe telefon sau laptop, iar periodic (în weekend, vacanțe) să faci cure de dezintoxicare de la rețelele de socializare.

Somnul de calitate: un program de somn de minimum 7 ore

Este foarte important să nu iei cina la ore târzii și să tai de pe listă alimentele hipercalorice după ora 18.00. De asemenea, asigură-te că respecți un program de somn de minimum 7 ore pe noapte.

Elimină viciile

Fumatul, consumul de alcool sau alte dependențe nu sunt prietenoase nici cu un program de slăbire, nici cu sănătatea. Așa că va trebui să le elimini din rutina ta. În cazul în care simți că ai nevoie de ajutor, poți apela la consilierea unui psihoterapeut, potrivit express.co.uk.

Recent Posts

Horoscopul BANILOR în săptămâna 27 mai-2 iunie. ZODIILE norocoase

Conjucţiile astrale pentru săptămâna 27 mai-2 iunie anunţă oportunităţi, dar şi rezolvări ale unor probleme…

7 ore ago

Boala obrajilor pălmuiţi sau eritemul infecţios

Boala obrajilor pălmuiți sau eritemul infecțios este o infecție virală eruptivă care afectează în principal…

8 ore ago

Cine ar supraviețui în cazul unui război nuclear? Scenariu apocaliptic: 5 miliarde de oameni mor în primele 72 de ore

Consecințele unui război nuclear pe scară largă ar putera fi terifiante: milioane de oameni vor…

8 ore ago

În ce zi sunt MOŞII DE VARĂ în 2024 şi ce se dă de pomană?

Cu ocazia Moșilor de Vară, credincioșii obişnuiesc să viziteze mormintele rudelor decedate, să le curețe…

9 ore ago

TOP 4 ZODII binecuvântate de DESTIN în luna IUNIE

Iunie, prima lună a verii, vine cu vești bune pentru patru semne zodiacale. Astrologii spun…

9 ore ago

Un medicament pentru diabet poate proteja rinichii (STUDIU)

Un medicament popular împotriva diabetului ar putea fi extrem de util şi pentru protejarea sănătăţii…

10 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Transplant pulmonar