Sari la conținut

STUDIU: Efectele pandemiei asupra sănătății românilor. Un milion de români s-au temut pentru siguranţa locului de muncă

Pandemia a avut efecte negative asupra sănătății, atât din punct de vedere fizic, cât și psihic.  Multe persoane au fost nevoite să se adapteze unei noi vieți, iar acest lucru nu a avut loc fără sacrificii. Iată ce urmări a avut pandemia asupra românilor!

Trecerea în mediul online nu a fost lipstită de urmări. Mulți români au fost nevoiți să se adapteze unui nou format, lucru care a dat naștere unor probleme de sănătate, atât fizice, cât li psihice.

Românii care nu au fost nevoiți să se adapteze la mediul online s-au temut, constant, pentru riscul de a pierde locul de muncă.

Iată ce probleme de sănătate au apărut în urma pandemiei și câți români suferă de acestea.

Probleme de sănătate cauzate de pandemie

Carantina şi izolarea impusă în timpul pandemiei de coronavirus i-au afectat fizic şi psihic pe români – reiese dintr-o anchetă derulată de Insitutul Naţional de Statistică, comunică RRA.

Aproape jumătate dintre românii care fac parte din populaţia ocupată, adică peste 4 milioane, s-au plânsă că au fost supuşi unor factori care le afectează sănătatea psihică.

Cei mai mulţi, unul dintre ei, adică 1,5 milioane de angajaţi, afirmă că a fost dificil lucrul cu clienţi, pacienţi sau elevi dificili şi tot atâţia au considerat că de vină au fost presiunea extremă a termenelor unor sarcini de serviciu sau supraîncărcarea unor activităţi.

Un milion de români au tremurat pentru siguranţa locului de muncă, iar alţii au spus că au fost hărţuiţi. Munca de acasă a avut repercusiuni şi asupra sănătăţii fizice.

Angajaţii care au lucrat la birou au probleme cu spatele sau oftalmologice, pentru că petrec mult timp în faţa calculatorului, în timp ce salariaţii din construcţii, industrie sau agricultură au afecţiuni ale oaselor.

Cu un pas mai aproape de imunitatea colectivă

Peste 7 milioane de români au acum cel puțin o doză de vaccin anti-COVID-19, mai mult de 590 .000 dintre ei s-au imunizat numai în această săptămână.

Încă 65 de mii de persoane s-au vaccinat astăzi dintre care mai mult de 41.000 au făcut prima doză, aproape 6,3 milioane de români au acum schema completă de vaccinare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel