Categories: Ştiri sănătate

Studiu. Nevaccinaţii trebuie să ştie asta! Experimentul care a provocat o adevărată undă de îngrijorare

Din cuprinsul articolului

Pandemia de Covid-19 s-a prelungit mai mult decât ne așteptam, astfel că este esențial să ne protejăm în continuare. Un ultim studiu arată cât de importantă este imunizarea populației.

Majoritatea persoanelor care au fost vaccinate împotriva Covid-19 sunt mai puțin susceptibili de a rămane cu o serie de efecte adverse pe termen lung dacă s-au infectat cu noul virusul decât cei care nu s-au vaccinat, arată un ultim studiu realizat de Agenția pentru Securitate Sănătății din Marea Britanie.

Cât de eficientă este vaccinare?

Vaccinarea este cea mai bună modalitate de a vă proteja împotriva „simptomelor grave atunci când vă infectați și poate ajuta, de asemenea, la reducerea impactului pe termen lung”, a spus Ramsay.

Persoanele care s-au vaccinat cu o singură doză de la Johnson & Johnson sau două doze de la Pfizer-BioNTech, AstraZeneca sau Moderna aveau jumătate șanse sa se infecteze cu virusul covid care dureaza mai mult de 28 zile decât cei care au primit o singura doza sau cei care nu au fost vaccinați, în conformitate cu analizele făcute de către 15 studii din toata lumea de către UKHSA.

Imunizarea prin vaccinare a fost cea mai bună cale de apărare a persoanele cu vârsta peste 60 de ani și cele mai mici pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 19 și 35 de ani care nu s-au vaccinat, a spus UKHSA.

Unele dintre studiile evaluate au sugerat că vaccinarea ar putea ajuta chiar și persoanele care s-au infectat cu COVID-19 și suferă sechele de lungă durată. Pacienții au raportat o ameliorare imediată a simptomelor după vaccinare, fie o îmbunătățire pe parcursul mai multor săptămâni, potrivit forbes.com.

Mai multe studii asupra persoanelor nevaccinate au sugerat că cei care au continuat să primească vaccinul au fost mai puțin probabil să raporteze simptome lungi de Covid după vaccinare decât cei care au rămas nevaccinați.

„Vaccinarea este cea mai bună modalitate de a vă proteja împotriva „simptomelor grave atunci când vă infectați și poate ajuta, de asemenea, la reducerea impactului pe termen lung”, a spus Ramsay.

Recent Posts

Horoscop 25 mai 2024. Berbec, focurile creativității ard înăuntrul vostru.Vărsători, o zi excelentă

Horoscop 25 mai 2024. Berbec, focurile creativității ard înăuntrul vostru. Urmați-vă impulsul pentru a vă…

52 de minute ago

Ai grijă la aceste trei suplimente, pot dăuna creierului. Simptome asemănătoare cu Parkinson

Ai grijă la aceste trei suplimente, pot dăuna creierului. Simptome asemănătoare cu Parkinson, potrivit unui…

o oră ago

Anunț de ultimă oră pentru cei care au muncit mai puțin de 25 de ani: Nu vor avea pensii mărite

Anunț de ultimă oră pentru cei care au muncit mai puțin de 25 de ani.…

2 ore ago

Programul „Masă sănătoasă”: Doar o treime din unitățile școlare au beneficiat de mese calde. Care este explicația?

Programul "Masă sănătoasă". Doar o treime din cele 450 de unități școlare au beneficiat de…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Transplant pulmonar