marți, iulie 5, 2022

A fost odată un timp în care oamenii nu aveau nevoie de părerea străinilor pentru a-și valida fiecare mișcare. Bunicii noștri s-au bucurat de fericirea unei vieți simple, încât chiar și un apel telefonic a fost incitant pentru ei. Pe atunci cele mai bune imagini cu tine și cu partenerul tău erau încadrate și agățate pe perete; acest lucru a fost suficient pentru ca orice cuplu să se simtă special. În zilele noastre lucrurile s-au schimbat.

Te-ar mai interesa: Vrei o inimă sănătoasă? Include aceste fructe în d...

Social media nu mai este doar o lume virtuală, ci o parte reală prezentă a vieții noastre. Am ajuns să acceptăm Facebook, Instagram, Twitter, WhatsApp și alte forme de social media ca locul în care împărtășim amintirile și gândurile noastre importante cu lumea. Această nouă realitate transformă relațiile noastre romantice în ceva rău.

Astăzi, dacă doriți să vă arătați că iubiți pe cineva, atunci ar trebui să vă împărtășiți în mod regulat sentimentele cu privire la acestea pe social media. Dar trebuie să fie așa? Nu ne putem bucura pur și simplu de partenerii noștri în tăcere, fără a implica niciunul dintre urmăritorii noștri online? Adevărul amar este că, dacă nu postezi despre relația ta, prietenii și familia ar putea spune că nu ești angajat sau îți este rușine de partener. Unii ar putea chiar merge până acolo încât te acuză că ai înșelat.

Te-ar mai interesa: Momente cheie, din zi, când trebuie să bei un paha...

Au trecut zilele în care o a treia întâlnire însemna că relația este oficială. Acum tot ce trebuie să faceți este să postați o fotografie „iubită”  pe Instagram sau Snapchat; și Voila! Relația este oficială și validată!

Deoarece acesta este noul normal, este posibil să nu vedeți nimic în neregulă cu schimbul de detalii intime despre relația ta pe rețelele de socializare. În lumea digitală de astăzi, oamenii depind de feedul și starea  online pentru a ști cum sunteți. Dar realitatea este că nu aveți nevoie de aprobarea rețelelor sociale pentru a vă afla într-o relație iubitoare și satisfăcătoare.

Te-ar mai interesa: Dezvăluiri incredibile despre Vladimir Putin: „E p...

Nu aveți nevoie de aprobare online …

Dovezile arată că persoanele care postează în mod constant pe social media suferă de depresie și anxietate socială (1). A petrece atât de mult timp pe Instagram te face să vezi viețile altora ca fiind mai interesante și mai perfecte. Fără să-ți dai seama, vei începe să te simți presat pentru a ține pasul cu tendințele. Poate fi chiar tentat să cumperi lucruri scumpe pe care nu ți le poți permite și chiar să ții o relație eșuată din cauza a ceea ce ar putea spune urmăritorii tăi.

Te-ar mai interesa: Trei obiceiuri nesănătoase care îți omoară neuroni...

Este, de asemenea, obișnuit să găsești parteneri care par perfecti pe rețelele de socializare, dar nu se pot suporta reciproc în realitate. Un studiu (2) spune că acele cupluri care petrec mai mult timp împreună offline sunt mai mulțumiți, împliniți și dedicați în relația lor decât alții care se concentrează pe prezența lor online.

Când petreci timp cu partenerul tău, îi cunoști mai bine. Mai mult, cel mai important lucru într-o relație este că ești capabil să înțelegi și să investești în tine. De exemplu, ai putea vorbi despre ziua partenerului tău, despre obiectivele și aspirațiile voastre în viață. De asemenea, ar trebui să vă alocați timp pentru a vă asculta și pur și simplu pentru a vă bucura de momentele speciale de dragoste și atenție pe care le petreceți împreună.

Te-ar mai interesa: Ai mâinile și picioarele mereu umflate? Retenția d...

Veți vedea că atunci când nu vă faceți griji cu privire la pictarea imaginii perfecte pe rețelele de socializare, mintea voastră va fi mai relaxată și veți observa alte priorități importante în viața voastră.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private