duminică, martie 7, 2021

În Spania au intrat în carantină, de la începutul anului școlar, 3.000 de clase, ceea ce înseamnă mai puțin de 1%.

Şcolile nu sunt focar de infecție cu COVID-19, afirmă autoritățile, după trei săptămâni de cursuri, dar anunță totodată măsuri pentru flexibilizarea criteriilor de angajare a personalului didactic suplimentar, atât de necesar în acest an, informează Rador.

Miniștrii regionali ai educației au cerut Guvernului central facilitarea contractării pentru personalul didactic suplimentar. Măsurile de reducere a claselor și de distanțare nu pot fi respectate, dacă şcolile nu au suficienți profesori.

Ministerul Educației a anunțat, după reuniune, că va eliminat criteriul de absolvire a masterului de specialitate pentru personalul didactic, mărind astfel lista potențialilor profesori care pot ajuta sistemul în această perioadă de pandemie. Pentru elevii de clasa a 12-a, ministrul Educației, Isabel Celaá, a precizat că va emite un ordin de adaptare a programei de bacalaureat şi a examenelor de admitere la facultate deoarece acest an școlar nu va fi unul obișnuit.

Începutul școlii a adus până acum aproape 3.000 de clase izolate din cauza cazurilor de COVID-19, dar ministrul Sănătății, Salvador Illa spune că școlile nu sunt focare de infecție.

Salvador Illa: Am verificat şi școala nu este un loc de contaminare. Totuși nu putem să coborâm gardă și trebuie să păstrăm în continuare regulile, cu strictețe.

Ministrul Illa a mai avertizat că regiunea Madrid urmează o perioadă dificilă din cauza înmulțirii cazurilor de COVID-19. Se așteaptă ca liderul regiunii să anunțe noi restricții pentru capitală și localitățile din jur, după ce, începând de luni, în 37 de zone din sud și în câteva orașe satelit a fost decretată carantina.

Ultimele stiri

Parteneri