miercuri, iunie 7, 2023

Puteți suferi de dureri în partea dreaptă a stomacului, pe care este posibil să le fi îndurat sau să le fi ignorat uneori. Cu toate acestea, potrivit experților în sănătate, mai multe afecțiuni pot provoca disconfort.

Potrivit Medical News Today, abdomenul, zona dintre piept și pelvis conține organe vitale care sunt implicate în digestie precum intestinele și ficatul. În afară de asta, partea dreaptă inferioară a abdomenului include și o parte a colonului și ovarul drept la femei.

Te-ar mai interesa: Începe prima ediție a Campionatului European de Se...

Prin urmare, multe organe pot fi afectate fie din cauza unei infecții, fie a unei alte probleme de sănătate.

Te doare în partea dreaptă a abdomenului? Poate semnala 5 afecțiuni posibil mortale

Câteva motive despre care experții în sănătate spun că sunt posibile din punct de vedere medical sunt:

1. Apendicită: Dacă aveți dureri într-o anumită zonă a abdomenului din dreapta jos, aceasta poate fi din cauza apendicitei. Apendicele, o structură sub formă de tub, atașată la intestinul gros, se poate inflama, provocând febră, diaree, vărsături, slăbiciune etc.

Medicii spun că în multe cazuri durerea este atât de insuportabilă încât apendicele trebuie îndepărtat pentru a o ameliora.

Te-ar mai interesa: Endocrinolog: Oboseala persistentă, irascibilitate...

2. Pietre la rinichi: Cunoscut și sub denumirea de nefrolitiază, pietrele la rinichi sunt o afecțiune comună de sănătate care se acumulează din cauza depozitelor de calciu. Dimensiunea pietrelor la rinichi variază pe măsură ce pietrele mai mici trec cu ușurință prin sistemul urinar.

Dar pietrele mai mari se blochează și provoacă dureri severe în zona inferioară a spatelui, lateral, abdomen și inghinal.

Te-ar mai interesa: Cât timp poți avea cancer fără să știi. Lista neop...

3. Sindromul intestinului iritabil: Sindromul de intestin iritabil (SII) este o afecțiune comună pe termen lung care vă afectează sistemul digestiv. Potrivit National Institute of Diabetics and Digestive and Kidney Diseases, afectează până la 12% din populația SUA.

SII provoacă dureri abdominale severe, modificări ale mișcărilor intestinale, diaree, constipație, balonare și mucoasă în scaun.

Te-ar mai interesa: Ridurile din creier dictează funcția acestuia. Stu...

4. Crampe menstruale: Crampele menstruale, cunoscute în mod popular sub numele de durerile menstruale, sunt efecte secundare ale menstruației. Se întâmplă înainte sau în timpul menstruației.

În timp ce crampele se simt cel mai adesea pe una sau pe ambele părți ale abdomenului inferior, care este locul în care uterul se contractă pentru a scăpa de mucoasa sa, ele pot fi foarte supărătoare la unele femei. Alături de durere, alte simptome pot include greață sau vărsături, diaree și dureri de cap.

Te-ar mai interesa: Ce cauze are la baza mirosul puternic al transpira...

5. Cancer: Durerea abdominală și disconfortul în abdomen deasupra buricului pot fi și un simptom al unei tumori de stomac. Potrivit medicilor, umflarea sau acumularea de lichid în abdomen poate fi cauzată de cancerul de stomac.

American Cancer Institute spune că, în afară de durere și puțină indigestie și arsuri la stomac, nu există multe simptome vizibile ale cancerului de stomac în stadiile inițiale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private