Sari la conținut

Test rapid care îți arată gradul de lăsare al sânilor: sfaturi pentru a întârzia gravitația

Test rapid care îți arată gradul de lăsare al sânilor. Pe măsură ce îmbătrânești, gravitația începe să-și spună cuvântul. Se dovedește că există patru etape diferite ale procesului de lăsare a sânilor

Sânii vin în toate formele și dimensiunile și, ca rezultat, atracția inevitabilă a gravitației va lovi în momente diferite.

În noua sa carte, „Sânii – ghidul proprietarului”, medicul de familie Philippa Kaye dezvăluie motivele pentru care îți pot cădea sânii și cum să-ți dai seama cât de lăsați sunt cu adevărat.

„La fel ca tot restul corpului tău, sânii își schimbă aspectul în timp… Și, cu toate că, lasarea sânilor este mai frecventă după menopauză, se poate întâmpla la orice vârstă”, a explicat medicul de familie, potrivit The Sun.

Test rapid care îți arată dacă ai sânii lăsați

Când sânii se lasă, medicii se referă la ea prin numele său medical, ptoză mamară. Ptoza este un fenomen patologic constând în deplasarea în jos a unui organ, de obicei ca urmare a slăbirii și a relaxării unor ligamente de sustțnere.

„Ptoza poate apărea la sânii de toate dimensiunile, deși este mai probabilă la sânii mai mari”, a spus dr. Phillipa Kaye.

Și o modalitate de a măsura dacă aveți ptoză este să vă uitați la locul în care se află mamelonul în raport cu pliul inframamar (linia de sub sân).

Din aceasta, puteți determina gradul de lasare „care poate fi util dacă vă gândiți la o operație estetică”.

Începe prin a-ți privi sânii în oglindă din lateral.

Dacă observați că mamelonul este deasupra pliului pielii, nu aveți ptoză.

  1. Ptoza de gradul I este atunci când mamelonul este în linie cu pliul.
  2. Când mamelonul este chiar sub pliul, dar nu este partea cea mai de jos a sânului, acesta este gradul doi.
  3. Iar gradul trei este atunci când mamelonul este găsit îndreptat în jos în partea cea mai de jos a sânului.

De ce apare ptoza mamară

Ca orice parte a corpului, sânii pot începe să scadă din o mulțime de motive. Sânii sunt susținuți de piele, ligamente și țesuturi conjunctive.

Potrivit doctorului Philippa Kaye, modificările pielii devin mai puțin elastice și mai puțin capabile să susțină greutatea sânilor împotriva gravitației – și astfel aceștia se lasă.

„Modificările hormonale în timpul ciclului menstrual, sarcina, alăptarea, perimenopauza și menopauza pot contribui, de asemenea, la modificările sânilor”, a spus ea.

Mulți factori care duc la ptoză sunt în afara controlului dumneavoastră. Dar, potrivit Dr. Kaye, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a reduce slăbirea.

„Oprirea sau evitarea începerii fumatului poate ajuta; fumatul dăunează colagenului și elastinei din piele, slăbind-o, precum și îngustând vasele de sânge care alimentează pielea.

Încercarea de a menține o greutate sănătoasă și purtarea de sutiene bine potrivite sunt, de asemenea, de ajutor”, a concluzionat dr. Kaye.

Pot fi tratați sânii lăsați?

Spre deosebire de alte părți ale corpului, sânii nu conțin mușchi, așa că nu există exerciții pentru a crește dimensiunea sânilor.

Cu toate acestea, există câțiva mușchi pe peretele toracic de sub sâni, așa că exercitarea pieptului sau umerilor poate ajuta la ridicarea sânilor.

Operația de ridicare a sânilor este, de asemenea, o opțiune pentru unele persoane.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel