marți, mai 17, 2022

Ți se întâmplă des acest lucru? Poate fi un semn precoce care ar putea sugera un atac de cord cu mult timp înainte, spun specialiștii.

Experții au mai descoperit că atunci când cineva se ridică, nivelul tensiunii arteriale crește. Deși acest lucru este considerat normal, studiul a concluzionat că această creștere a presiunii sistolice în picioare ar putea fi un semnal de luat în seamă și poate sugera riscul pe termen lung de durere în piept, accident vascular cerebral și atac de cord.

Te-ar mai interesa: Cum dizolvi în mod natural cheagurile de sânge? Tr...

Inima este unul dintre cele mai importante organe din organism. Organul muscular nu încetează niciodată să bată, din momentul în care este format până la moarte, la propriu. În timp ce te antrenezi, dormi, te culci, mergi sau sorbi o ceașcă de cafea, inima nu se oprește niciodată să bată.

Iar când vine vorba de sănătatea inimii, parametrii precum colesterolul, tensiunea arterială și blocajele arterelor au prioritate. Afecțiunile cardiace precum boala coronariană, boala arterelor periferice, stopul cardiac sau un atac de cord pot fi uneori dezvoltate în timp sau declanșate de factori genetici.

Te-ar mai interesa: Ce trebuie să știi despre virusul care declanșează...

Cu toate acestea, conform unui nou studiu, există un semn precoce care ar putea sugera un atac de cord cu mult timp înainte.

Cum contribuie hipertensiunea la riscul de atac de cord?

Bolile de inimă revendică un număr maxim de vieți la nivel global în fiecare an, iar hipertensiunea arterială este unul dintre cei mai periculoși contributori, deoarece se agravează în tăcere – adică hipertensiunea arterială se dezvoltă fără a prezenta niciun simptom proeminent.

Te-ar mai interesa: Motivul nebănuit care te face să iei în greutate. ...

Potrivit Centers for Disease Control and Prevention (CDC), este important să fii informat despre simptome, deoarece ar putea prezice riscul pe termen lung de boli de inimă. Conform rezultatelor studiului, participanții cu cele mai mari niveluri record de tensiune arterială (TA) au fost mai predispuși la un eveniment cardiac mai târziu.

Tensiunea arterială este forța cu care sângele se lovește de pereții arterelor. Se ridică și scade pe parcursul zilei în funcție de activitățile zilnice – TA normală este mai mică de 120/80 mmHg. Când depășește acest punct, se spune că tensiunea arterială este crescută și, în consecință, este intitulată hipertensiune sau criză hipertensivă.

Te-ar mai interesa: Un medicament pentru diabetici, extrem de eficient...

Pentru studiu, experții de la Universitatea din Padova analizează un studiu care a implicat 1207 participanți cu vârsta cuprinsă între 18 și 45 de ani cu hipertensiune arterială în stadiul 1 netratată. Nu urmau medicamente și au fost considerați grup cu risc scăzut pentru boli de inimă.

În perioada de urmărire de 17 ani, au fost raportate 105 evenimente cardiovasculare semnificative, de la atacuri de cord la dureri în piept și accident vascular cerebral. Cei cu niveluri comparativ mai mari ale tensiunii arteriale au avut de două ori mai multe șanse decât restul de a suferi o criză cardiovasculară semnificativă.

Te-ar mai interesa: Cum știi dacă mănânci sănătos sau nu? Cea mai bună...

Ți se întâmplă des acest lucru? Poate fi un semn precoce care ar putea sugera un atac de cord cu mult timp înainte, spun specialiștii

Experții au mai descoperit că atunci când cineva se ridică, nivelul tensiunii arteriale crește. Deși acest lucru este considerat normal, studiul a concluzionat că această creștere a presiunii sistolice în picioare ar putea fi un semnal important și poate sugera un risc pe termen lung de durere în piept, accident vascular cerebral și atac de cord.

Experții au mai spus că, de obicei, medicii nu înregistrează tensiunea arterială în timp ce stau în picioare, deși ar fi o idee bună să facă asta.

Ei spun că dacă diferența de tensiune arterială minciună față de statul în picioare depășește 6-7 mmHg și tensiunea arterială ortostatică este în intervalul hipertensiv, tratamentul pentru hipertensiune ar trebui început cu prioritate.

Cum să ținem sub control nivelul tensiunii arteriale?

Pentru a menține nivelul tensiunii arteriale sub control, experții recomandă să urmezi un stil de viață sănătos, să mențină o greutate corporală sănătoasă și să consumi alimentele potrivite. Alte sfaturi recomandate de experți includ:

1. Limitarea aportului de sare și sodiu

2. Consumul de mai multe fructe și legume

3. Obținerea ample de proteine ​​și fibre

4. Consumul de alimente bogate în potasiu

5. Pierderea în greutate

6. Screening regulat al nivelurilor tensiunii arteriale

7. Meditația, pentru a ține la distanță stresul și anxietatea

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private