miercuri, decembrie 7, 2022

Varicele sunt rareori un motiv de îngrijorare, dar uneori vasele bombate sunt un efect secundar al altor probleme vasculare grave.

Venele varicoase, care curg sub suprafața epidermei, sunt de obicei de culoare roșie sau albastră. Acestea apar atunci când valvele din venele picioarelor noastre nu reușesc să lase sângele să coboare în jos în timp ce stăm în picioare, mai degrabă decât să urce spre inimă. Deși acest lucru are multe cauze cunoscute, un număr mare de cazuri sunt atribuite declanșatorilor ereditari. Uneori, consumul excesiv de anumite băuturi poate contribui la această problemă.

Te-ar mai interesa: Un nou medicament, speranţă în lupta cu Alzheimer...

Printre băuturile care au unele dintre cele mai pronunțate efecte asupra sistemului vascular se numără băuturile îndulcite cu zahăr, alcoolul și cafeaua.

Aportul ridicat de zahăr cauzează probleme prin interferarea cu circulația sângelui și împiedicarea fluxului sanguin, ceea ce provoacă blocaje în interiorul venelor.

De fapt, există dovezi că zahărul absoarbe apa și determină extinderea, umflarea și inflamarea peretelui venei.

Alcoolul poate contribui la dezvoltarea venelor varicoase într-un mod similar.

New Jersey Vein and Vascular Center explică că alcoolul poate pune o presiune semnificativă asupra sistemului vascular al corpului prin creșterea frecvenței cardiace.

Te-ar mai interesa: Incident grav la o școală din România. Șase elevi ...

Acest lucru este cauzat de o pierdere de celule roșii din sânge, care sunt responsabile pentru furnizarea de oxigen în întregul corp.

Atunci când presiunea asupra venelor din partea inferioară a picioarelor se intensifică, probabilitatea de apariție a varicelor crește, explică organismul de sănătate.

Clinicile Canada Vein adaugă că consumul de cafea poate prezenta complicații similare, determinând contracția venelor.

Te-ar mai interesa: Cea mai tristă știre din România. O treime dintre ...

Acest lucru ar putea deschide calea pentru dezvoltarea insuficienței venoase cronice, care poate produce ulterior vene bombate.

Lăsată netratată, inflamația declanșată de toate cele trei băuturi ar putea deschide calea unor complicații semnificative. Dar cu îngrijire adecvată, afecțiunea se poate rezolva rapid.

Profesorul Mark Whitely, principalul chirurg venos din Marea Britanie și fondator al Clinicii Whiteley, a explicat: „Este o concepție greșită comună că venele varicoase sunt pur și simplu o problemă cosmetică.

Te-ar mai interesa: Cum știi dacă suferi de ficat gras: Trei semnele d...

În timp ce pe termen scurt sunt rareori periculoase […], venele varicoase se agravează și continuă să provoace o serie de probleme pe termen lung atunci când sunt netratate”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private