Sari la conținut

Un medic avertizează despre pastilele minune de slăbit: „Deschizi cutia Pandorei”

Suplimente cu probiotice
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Probioticele, rol major pentru pacienții

Din cuprinsul articolului

Un medic avertizează despre pastilele minune de slăbit: „Deschizi cutia Pandorei”. „Nu medicamentele slăbesc, ci faptul că nu mănânci”, explică dr. Doru Negru.

„De ani de zile, de când obezitatea a devenit o problemă, toate mințile luminate se chinuie să găsească niște soluții medicamentoase ca să taie chestiile normale. (…)

Apar medicamete și nici nu apuci sa-ți dai seama despre ce e vorba că se și scot din cauza efectelor adverse păguboase”, a spus, la DCNews și DCMedical, Doru Negru, medic primar Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, în cadrul Sanador.

„Avem zece degete la mână și avem o grămadă de taste pe tastatură. La fel e și în organism. Avem numai câțiva mediatori chimici și receptori în diferite locuri.

În momentul în care umbli acolo, ești precum ucenicul vrăjitorului, deschizi cutia Pandorei”, a subliniat specialistul.

„NU medicamentul te slăbește”

„Pe vremuri erau niște hormoni ai sațietății care secretă prima parte a intestinului. Acești hormoni sunt foarte deștepți, pentru că încetinesc golirea stomacului, dând mai multă vreme senzația de sațietate și împiedică eliminarea de glucagoni, care fac invers decât insulina.

Numai că acești hormoni sunt păguboși, pentru că nu țin decât patru minute, apoi se distrug”, a mai zis medicul.

„Este o cerere îngrozitoare de medicamente minune care slăbesc. Nu medicamentul te slăbește, ci faptul că nu mănânci!”, a mai spus medicul Doru Negru citat de DC News și DC Medical.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel