vineri, iunie 2, 2023

Un medic, un ambulanțier și un intermediar prinși în timp ce luau mită pentru eliberarea de certificate false. Clienții plăteau între 100 și 250 de euro pentru o adeverință de vaccinare.

Într-un comunicat al Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) se reamintește că vaccinarea este „gratuită și sigură”. Într-o postare pe pagina de Facebook Ro Vaccinare, este prezentat cazul unor cadre medicale care au fost prinse pentru că au realizat vaccinare fictivă.

Te-ar mai interesa: Prof. dr. Leon Dănăilă: “Adevărata maladie Alzheim...

„Vaccinarea fictivă ucide! Este la fel de nocivă ca dezinformarea! O nouă grupare de persoane care acționa în sensul eliberării certificatelor de vaccinare fictivă a fost destructurată de polițiștii anticorupție. Vă reamintim că vaccinarea este gratuită și sigură. Nu este obligatorie!

Nu acceptați și nu tolerați astfel de acțiuni din afara legii și sănătății publice.

Până în momentul de față, boala COVID-19 a făcut cel puțin 59.327 de victime.

În ultima raportare INSP, 83.1% din decesele COVID-19 înregistrate au fost la persoane nevaccinate (3-9 ianuarie 2022).

Te-ar mai interesa: Iată ce se întâmplă cu corpul tău dacă mănânci piz...

Vaccinarea asigură o protecție ridicată împotriva formelor severe, spitalizării și decesului chiar și în situația infectării cu noile variante ale SARS CoV-2.”

Un medic, un ambulanțier și un intermediar prinși în timp ce luau mită pentru eliberarea de certificate false

Un medic, un ambulanțier și un intermediar au fost prinși în flagrant, în Dolj, în timp ce luau mită pentru eliberarea unui certificat fals de vaccinare. Cei trei au fost reținuți, iar anchetatorii susțin că este vorba despre o rețea care funcționa din vara anului trecut.

Te-ar mai interesa: Pacientă cu dureri insuportabile, amenințată de me...

„Luni, 17 ianuarie 2022, polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Dolj, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au realizat prinderea în flagrant a 3 persoane (un medic, un ambulanțier și o altă persoană cu titlu de intermediar), la scurt timp după ce primiseră o sumă de bani pentru ca medicul să elibereze un certificat de vaccinare anti-COVID, fără vaccinare efectivă.

Te-ar mai interesa: Vitamine pentru slăbit. Stimulează metabolismul și...

La percheziții au fost identificate sume considerabile de bani în lei și valută, un număr important de bonuri valorice/tichete de masă în valoare de 100 lei pentru persoanele care s-au vaccinat cu schema completă, precum și adeverințe de vaccinare anti-Covid, precum și alte înscrisuri care interesează cauza.

Clienții ofereau între 100 și 250 euro pentru un certificat de vaccinare cu un vaccin în doză unică, fără vaccinare reală

Activitățile de procedură penală menționate au fost desfășurate în contextul dosarului penal inițiat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, ca urmare a sesizării din oficiu a D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Dolj, în care sunt vizate aspecte de natură infracțională săvârșite de medicul de familie, ambulanțier și alte persoane intermediare, care racolau clienți dispuși să ofere între 100 și 250 euro pentru un certificat de vaccinare cu un vaccin în doză unică, fără vaccinare reală.

Te-ar mai interesa: Satisfacția sexuală scăzută la bărbații de vârstă ...

Activitatea infracțională a fost documentată pentru perioada august 2021 – prezent, stabilindu-se că, în acest interval de timp, numeroase persoane au beneficiat de certificate de vaccinare fictivă. În fapt, doritorii erau racolați de intermediari, care le preluau documentele de identitate și le trimiteau către ambulanțier.

Acesta le direcționa către medicul de familie care efectua implementarea în baza de date și elibera adeverința de vaccinare. Din suma de bani oferită cu titlu de mită în schimbul acestui serviciu, primul intermediar își oprea o mică parte, iar restul era împărțit de către ambulanțier și medic. De altfel, în cursul zilei de ieri, înainte de activitatea de flagrant, în numai o oră, medicul a implementat în baza de date un număr mare de persoane beneficiare care nu efectuaseră în mod efectiv niciun vaccin anti-Covid”, se arată în comunicatul DGA Dolj.

Medicul, ambulanțierul și intermediarul au fost reținuți și au primit propunere de arestare preventivă.

„Ca urmare a audierilor, medicul de familie, ambulanțierul și unul dintre intermediari au fost reținuți pe bază de ordonanță de reținere de către procurrul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, urmând ca în cursul zilei de azi, aceștia să fie prezentați Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni de fals și corupție în legătură cu obținerea în mod ilegal a unor certificate care să ateste vaccinarea anti-COVID-19, în vederea identificării tuturor persoanelor care și-au obținut ilegal certificatul de vaccinare, pentru tragerea acestora la răspundere penală.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private