Sari la conținut

Un nou efect advers al vaccinurilor Pfizer și Moderna! Cei mai afectați sunt bărbații! Efectele adverse au fost confirmate de către Centrul de Prevenire și Control al Bolilor (CDC)

Proces cu Pfizer
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Proces cu Pfizer

Un număr mai mare decât era de așteptat de tineri au suferit inflamații cardiace după cea de-a doua doză de mARN ARN COVID-19 de la Pfizer / BioNTech și Moderna, conform datelor din două sisteme de monitorizare a siguranței vaccinului din Centrele SUA pentru Control și Prevenire a Bolilor (CDC), conform Reuters.

Datele au fost furnizate de către Centrul de Prevenire și Control al Bolilor (CDC) din Statele Unite ale Americii. Instituția a investigat cazurile de inflamație a mușchiului inimii (miocardită) sau a pericardului – sac fibro-seros ce învelește inima (pericardită), care au apărut după a doua doză cu vaccinurile menționate anterior. Concluzia preliminară este că există o legătură între aceste afecțiuni și vaccinul anti-Covid.

Agenția a spus că evaluează în continuare riscul cauzat de această afecțiune și încă nu a ajuns la concluzia că există o relație de cauzalitate între vaccinuri și cazurile de miocardită sau pericardită.

În timp ce unii pacienți au necesitat spitalizare, majoritatea s-au recuperat complet din simptome, a spus CDC.

Majoritatea persoanelor care prezintă astfel de afecțiuni sunt bărbați (80%), iar cel mai afectat grup de vârstă este cel între 12-24 de ani (peste jumătate din cazurile totale), deși numărul dozelor administrate acestui grup este relativ mic (9%). Totuși, foarte puțini au nevoie de îngrijiri medicale sau să se interneze. CDC încă analizează riscurile acestor afecțiuni.

„Avem în mod clar un dezechilibru acolo”, a declarat joi dr. Tom Shimabukuro, director adjunct al Biroului de siguranță a imunizării al CDC.

Inflamațiile au apărut, de cele mai multe ori, în prima săptămână de după rapel, iar vârsta medie a celor afectați este de 24 de ani. CDC se va întruni în ședință săptămâna viitoare pentru a discuta riscurile de miocardită și pericardită în urma vaccinurilor menționate anterior.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel