Sari la conținut

Un nou pas important pentru construirea Institutului Regional de Oncologie din Timișoara

Sursă foto: Opinia Timișoarei
Institutul Regional de Oncologie de la Timisoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, in locul constructiei abandonate a Spitalului Municipal

Peste 300 de milioane de euro urmează să fie investiți în realizarea Institutului Regional de Oncologie Timișoara prin Compania Națională de Investiții. Printr-o OUG, aceasta va deveni structura de implementare a proiectului.

Ultimul pas înaintea demarării lucrărilor la Institutul Regional de Oncologie se face astăzi, când Guvernul României va adopta o Ordonanță de Urgență prin care Compania Națională de Investiții (CNI) devine structura de implementare pentru construcția și dotarea Institutului Regional de Oncologie Timișoara.

Investiția se ridică la 1,5 miliarde de lei, echivalentul a peste 300 de milioane de euro, fiind finanțată prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Potrivit estimarilor specialistilor din Ministerul Sanatatii si Compania Nationala de Investitii, predarea amplasamentului catre CNI, demolarea si inceperea efectiva a lucrarilor vor avea loc din vara acestui an.

Institutul Regional de Oncologie de la Timisoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, in locul constructiei abandonate a Spitalului Municipal
Sursă foto: Opinia Timișoarei

Institutul Regional de Oncologie de la Timisoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, in locul constructiei abandonate a Spitalului Municipal Institutul Regional de Oncologie de la Timisoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, in locul constructiei abandonate a Spitalului Municipal Institutul Regional de Oncologie de la Timisoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, in locul constructiei abandonate a Spitalului Municipal

Conform proiectului, viitorul Institut Regional de Oncologie din Timisoara va avea un total de 250 de paturi si va cuprinde un ambulator de specialitate integrat cu 26 de cabinete medicale pentru fiecare subspecialitate, precum si sali de tratament.

Totodata, unitatea medicala care se va construi pe Calea Torontalului va dispune de sase sali de operatie, radioterapie, laborator de medicina nucleara, dar si un centru de transplant medular si celule stem, susține Opinia Timișoarei.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel