Categories: Stil de viaţă

Un studiu de 9 ani explică adevărata legătură dintre zahăr și cancer

De curând, s-a descoperit că industria zahărului a îngropat dovezi mai bine de 50 de ani, care leagă explozia cancerelor și a bolilor cardiovasculare de consumul de zahăr.

Orice celulă din organism are nevoie de o formă de zahăr pentru a supraviețui. Aceasta este glucoza. Metabolizarea glucozei permite celulelor să valorifice adenozina trifosfat (ATP) sau energia. Cu toate acestea, celulele canceroase sunt mai grăbite decât cele sănătoase și descompun zahărul mult mai repede. Acesta este așa zisul Efect Warburg. SURSA

Știm de acest efect încă din anii 1920. Otto Warburg și colegii săi au descoperit că tumorile asimilau cantități impresionante de glucoză, comparativ cu țesutul sănătos din jur. La capătul studiilor sale, Warburg a concluzionat că moartea celulei canceroase se va face prin suprimarea glucozei și a oxigenului.

Ulterior, colegii savantului au descoperit că procesul de fermentare a modificat structura tumorilor, spunând că genetica și factorii de mediu pot fi cauza, însă creșterea era controlată de procesul de fermentație.

Studiul de 9 ani care a urmărit legătura dintre zahăr și cancer

Profesorul Johan Thevelein și colegii săi au studiat diferiți fermenți, deoarece conțin aceleași proteine ca celulele canceroase. Când glucoza și fructoza pătrund într-o celulă, se transformă în fructoză-1, 6-bisfosfat (Fru1.6bisP). Acesta, spun cercetătorii, activează proteinele Ras, care amplifică fermentația și determină înmulțirea celulelor. SURSA

Într-o declarație, prof. Thevelein a spus, „Cercetările noastre dezvăluie modul în care consumul exacerbat de zahăr al celulelor canceroase duce la un ciclu vicios de stimulare și creștere a cancerului. Astfel, este capabil să explice corelația dintre puterea efectului Warburg și agresivitatea tumorii. Această legătură între zahăr și cancer este răvășitoare. Rezultatele noastre oferă o bază pentru cercetările viitoare în acest domeniu, care pot fi acum realizate cu o atenție mult mai specifică. ” SURSA

Institutul american de cercetare a cancerului spune că nu există o legătură directă între consumul de zahăr și apariția cancerului, dar există o legătură indirectă. Fiecare celulă din corp necesită o formă de zahăr (glucoză) pentru a supraviețui. Obținem glucoza naturală din consumul de carbohidrați, inclusiv cereale și lactate. Cu toate acestea, consumul unei diete bogate în carbohidrați și prea mult zahăr rafinat,duce la excesul de calorii și la creșterea greutății și a apariției obezității. Excesul ponderal poate determina apariția multiplelor forme de cancer. SURSA

Așadar, fiți conștienți și mâncați selectiv, încercând să eliminați din dietă zahărul rafinat.

Recent Posts

Elixirul longevității și vitalității: substanța naturală care revigorează mintea, corpul și sufletul

Elixirul longevității și vitalității. În inima misterioșilor Munți Himalaya, în vârful lor împietrit de timp,…

1 minut ago

Spirometrii gratuite timp de două zile în București și Timișoara. Ce trebuie să faci

Spirometrii gratuite. Cu prilejul Zilei Mondiale de Luptă împotriva Astmului, Societatea Română de Pneumologie oferă…

31 de minute ago

Horoscop 9 mai. Cele șase zodii care trebuie să facă schimbări radicale în carieră

Horoscop 9 mai. Berbecii, Taurii, Fecioarele, Balanțele, Săgetătorii și Vărsătorii vor avea de cumpănit asupra…

o oră ago

Educația despre astm responsabilizează! Cele mai frecvente simptome ale astmului. Sfaturi de aur pentru a ține boala sub control

Educația despre astm responsabilizează! Astmul este una dintre cel mai frecvente boli cronice și afectează…

2 ore ago

Ce este cancerul ovarian. Teste necesare în diagnosticarea „ucigașului tăcut”

Cancerul ovarian este o afecțiune gravă în care celulele se înmulțesc fără control, dobândind un…

2 ore ago

Un antibiotic comun ar putea preveni și trata bolile respiratorii, inclusiv COVID-19

Rezultatele unui studiu recent au arătat că o serie de boli respiratorii, inclusiv COVID-19 și…

3 ore ago

Citeste si: