duminică, octombrie 2, 2022

Un veteran de război s-a vaccinat chiar în ziua în care a împlinit 106 ani! Secretul longevității a fost dezvăluit.

Generalul de brigadă în retragere prof. Constantin Năstase este cel mai longeviv senior al Argeșului s-a născut la 3 iunie 1915, în Mioveni. Viața sa este de-a dreptul desprinsă dintr-o carte de aventuri.

Un veteran de război s-a vaccinat chiar în ziua în care a împlinit 106 ani!

Constantin Năsatse este absolvent al Şcolii Normale „Carol I” din Câmpulung Muscel. În 1938 a obţinut diploma de învăţător în Piteşti. Ulterior, a devenit profesor de matematică şi fizică după absolvirea facultăţii de profil a Universităţii din Bucureşti. Din 1977 este pensionar, dar între timp, profesorul Constantin Năstase a înființat Muzeul Cula Racovița, un loc de care a rămas foarte atașat și care îi poartă numele.

Te-ar mai interesa: Etalare RUNE pentru 3-9 octombrie. Iată ce secrete...

Pe 3 iunie, chiar în ziua în care a împlinit venerabila vârstă de 106 ani, veteranul de război Constantin Năstare s-a vaccinat cu a doua doză de vaccin anti-covid. Acesta a transmis un sfat pentru toți tinerii din România.

„Sigur că m-am vaccinat! De două ori! Tinerilor le transmit să fie harnici, să învețe, să încerce întotdeauna să se ridice și să fie patrioți!”, a spus Constantin Năstase, potrivit contului de Facebook Ro Vaccinare.

Secretul longevității a fost dezvăluit

Constantin Năstase a vorbit și despre secretul longevității sale, mărturisind că ceea ce l-a salvat de la boală a fost faptul că nu a exagerat niciodată cu nimic.

Te-ar mai interesa: Premieră în România: Asociația Moașelor organizeaz...

„Secretul longevității? Nu am exagerat niciodată în viață, în niciun domeniu! Am făcut întotdeauna câte ceva, nu am stat niciodată locului!

Eu am mulțumirea sufletească că în decursul celor 106 ani petrecuți pe acest pământ mi-am făcut datoria”, a mai spus Constantin Năstase.

Generalul-erou a luptat în cel de-al Doilea Război Mondial, participând la campania din Est de la început, în iunie 1941, şi până la întoarcerea în ţară, în anul 1944. A luptat, ca ofiţer al Armatei Române, în bătălia pentru Odesa şi în confruntarea de la Cotul Donului.

Te-ar mai interesa: Ce să nu aștepți niciodată de la alții. Dezamăgiri...

A scăpat cu viaţă din cumplita încercuire de la Cotul Donului şi a mărşăluit mii de kilometri prin nesfârşita stepă din Rusia, la temperaturi de -40 grade Celsius. 75 de zile a durat drumul de întoarcere spre casă. A fost internat de urgenţă la Spitalul Militar din Craiova, într-o stare de epuizare extremă şi bolnav, dar și-a revenit miraculos.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private