joi, august 5, 2021

Durerea de burtă, cauze. Decodificarea rapida si eficienta a durerii abdominale consta in localizarea exacta a zonei de unde vine durerea. Exista mai multe motive pentru care simti durerea in zona abdominala

si, in timp ce unele dintre ele sunt inofensife, altele iti pot pune serios sanatatea in pericol, a precizat healthandlovepage.com.

Pentru a intelege mai bine posibilele consecinte ale durerii abdominale, primul lucru de facut este sa localizezi zona exacta de unde simti durerea.

Aproximativ 90% din oameni sunt uneori afectati de durerile comune cunoscute sub numele de dureri abdominale.

Uneori poti fi speriat de intensitatea unei dureri care nu este indicatorul unei cauze serioase, alteori invers. Pe de alta parte, o usoara durere pe termen lung ar putea fi un semn al unei boli cronice, care trebuie

vindecata.

Cauzele durerii de burtă

Daca durerea abdominala dureaza mai mult de doua saptamani, indiferent de partea abdominala, aveti nevoie de un consult medical pentru a elimina un diagnostic mai sever. Alte motive pentru a consulta medicul dumneavoastra sunt varsaturile persistente si balonare sau sange in scaun.

Potrivit MedlinePlus, durerea abdominala este durerea simtita oriunde intre inghinal si piept. Din moment ce abdomenul ocupa o zona mai mare a corpului, este important sa se determine localizarea exacta a durerii pentru a se depista cu usurinta motivul.

 1. Ulcer

  gastric, calculi biliari, pancreatita.

 2. Acid gastric, ulcer la stomac, pancreatita, digestie slaba, calculi biliari, hernie epigastrica.
 3. Ulcer duodenal, ulcer la stomac, pancreatita, obstructia cailor biliare.
 4. Inflamarea uretrei, pietre la rinichi, constipatie, hernie lombara.
 5. Inflamarea apendicelui, pancreatita, inflamarea intestinului gros, ulcer la stomac, inflamarea intestinului subtire, hernie ombilicala, enterita regionala.
 6. Boala diverticulara, pietre la rinichi, inflamarea intestinului gros, constipatie.
 7. Constipatie, apendicita, hernie inghinala- dureri inghinale, tulburari ginecologice ( endometrioza si altele)
 8. Apendicita, inflamarea uretrei,

  inflamarea intestinului gros, diverticulita, tulburari ginecologice.

 9. Hernie inghinala, tulburari ginecologice, boala diverticulara.

Unde doare pancreasul

Pancreasul doare atunci când e inflamat, adică în cazul pancreatitei. Semnele și simptomele pancreatitei pot varia, în funcție de tipul pe care îl experimentați.

Semnele și simptomele pancreatitei acute includ:

 • Dureri în abdomenul superior
 • Durere abdominală care iradiază în spate
 • Durere abdominală care se agravează după ce ați mâncat
 • Febră
 • Puls rapid
 • Greaţă
 • Vărsături
 • Sensibilitate la atingerea abdomenului

Simptomele pancreatitei

cronice

 • Dureri în abdomenul superior
 • Slăbit fără motive
 • Scaune grase, mirositoare (steatoree)

Tulburari mai putin grave

Exista diverse cauze de dureri abdominale mai putin grave. Cele mai grave cauze de dureri abdominale sunt intoleranta la anumite tipuri de produse alimentare; constipatia, ca urmare a activitatii fizice precare si dieta necorespunzatoare; intoxicatia alimentara; virus de stomac/intestin si gastrita, ca urmare a producerii de acid gastric in exces.

Când să mergi la medic

Stabiliți o întâlnire cu medicul dumneavoastră dacă aveți dureri abdominale persistente. Solicitați ajutor medical imediat dacă durerea abdominală este atât de severă încât nu puteți sta liniștiți sau nu găsiți o poziție în care durerea să se amelioreze.

Ultimele stiri

Parteneri