Sari la conținut

Vaccin anti-Covid. Aproape 140.000 de englezi au primit prima doză, într-o săptămână

Vaccin anti-Covid. Aproape 140.000 de englezi au primit prima doză, într-o săptămână

În prima săptămână a campaniei de imunizare, aproape 140.000 de persoane din Marea Britanie au primit prima doză de vaccin anti-Covid-19 Pfizer-BioNTech. Potrivit Reuters, vaccinul a fost aprobat în urmă cu două săptămâni pentru utilizare de urgenţă. Campania a început pe 8 decembrie.

În acest fel, Marea Britanie a devenit prima ţară unde vaccinul a fost administrat în afara testelor clinice. Ministrul Nadhim Zahawi, responsabil de vaccinare, a scris pe Twitter că 137.897 de persoane care au fost vaccinate în primele șapte zile în Marea Britanie. Vaccinul Pfizer-BioNTech este primul administrat pe scară largă în lume după omologare.

„Un start cu adevărat bun al programului de vaccinare. Au trecut 7 zile şi am realizat: Anglia – 108.000, Ţara Galilor – 7.897, Irlanda de Nord – 4.000, Scoţia – 18.000. Total UK 137.897. Acest număr va creşte pentru că am operaţionalizat sute de reţele de asistenţă primară”, a scris Nadhim Zahawi pe Twitter.

Cifra prezentată nu include persoanele vaccinate de medicii de familie și asistenții medicali din clinicile comunitare, care au înființate și au început să vaccineze luni.

Aproximativ 200 dintre aceste clinici locale de vaccinare sunt așteptate să fie puse în funcțiune până la sfârșitul săptămânii. Acestea vor fi urmate de încă 1.000 în următoarele săptămâni. În prima săptămână, peste 70 de spitale au participat la programul de vaccinare – alte 10 începând cu această săptămână.

Vaccin anti-Covid. Marea Britanie a comandat 40 milioane de doze de vaccin de la Pfizer

Primul lot de vaccinuri primit de Marea Britanie conţinea 800.000 de doze. Vaccinurile trebuie păstrate la o temperatură de cel mult -70 grade Celsius şi, după dezgheţare, ţinute în frigider timp de maximum cinci zile.

În total, Marea Britanie a comandat 40 milioane de doze de vaccin de la Pfizer. Ministrul sănătăţii Matt Hancock a spus că se aşteaptă ca până la sfârşitul anului să sosească milioane de doze.

De asemenea, la începutul acestei săptămâni, Statele Unite şi Canada au început la rândul lor campaniile de vaccinare împotriva Covid-19.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: