marți, septembrie 28, 2021

După ce companiile Pfizer și BioNTech au terminat studiile clinice ale vaccinului, cu o eficiență de 95%, au solicitat de urgență aprobarea de distribuire a produsului. Ursula von der Leyen a susținut,

în această săptămână, că vaccinul anti-Covid-19 va putea fi disponibil de la jumătatea lunii decembrie.

În timp ce se prezice că Europa va înfrunta un nou val de pandemie, vaccinul anti-Covid-19 rămâne cea mai mare speranță pentru a opri răspândirea rapidă a virusului. Recent, după încheierea studiilor clinice, companiile Pfizer și BioNTech au solicitat de urgență distribuirea produsului în S.U.A, potrivit Digi24.

În România, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare susține că partea de logistică a fost stabilită. Medicul a declarat pentru Digi24 că strategia de vaccinare a fost realizată cu succes.  Acum, autoritățile așteaptă

aprobarea vaccinului de către Agenția Medicamentului din S.U.A pentru a începe campania de vaccinare în România.

Când va fi disponibil în România?

Comisia Europeană a semnat, până acum, contracte cu 5 companii farmaceutice diferite pentru comanda în avans a vaccinurilor. Acestea sunt AstraZeneca, Johnson&Johnson, Sanofi-GSK, Pfizer/BioNTech și CureVac.

De asemenea, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a precizat că vaccinurile pot fi aprobate până la sfârșitul anului 2020.

”Dacă procedurile vor decurge conform înțelegerilor, Agenția Europeană a Medicamentului

(EMA) ar putea oferi companiilor Pfizer/BioNTech și Moderna autorizația de vânzare a vaccinurilor în a doua jumătate a lunii decembrie”, a susținut Ursula von der Leyen.

Medicul Valeriu Gheorghiță susține că este nevoie de o imunitate colectivă de 60-70% pentru a pune capăt pandemiei. Cu toate acestea, el este de părere că toată lumea trebuie să se informeze suficient înainte de a se vaccina. Se pare că vaccinul nu este obligatoriu, deși imunitatea împotriva virusului este esențială. De asemenea, acesta se va putea face gratuit, la punctele de vaccinare.

”În momentul de față pot să

vă spun că ne aflăm la finalizarea strategiei naționale de vaccinare împotriva SARS-CoV-2. Vaccinarea va fi gratuită și va fi voluntară, în niciun caz nu va fi condiționată sau obligatorie și din acest punct de vedere cred că fiecare trebuie să aibă un nivel suficient de mare de date corecte și din surse sigure, credibile, înainte să decidă acest lucru”, a susținut medicul pentru Digi24.

 

 

 

Ultimele stiri