Categories: Ştiri sănătate

Valul 4 pune presiune pe sistemul medical. Câteva spitale au rămas deja fără paturi ATI

Din cuprinsul articolului

Valul 4 se face deja simțit în România, susțin experții în sănătate. Numărul infectărilor crește treptat, de la zi la zi, observându-se un trend ascendent constant. Majoritatea cazurilor de Covid-19 sunt, în prezent, cauzate de varianta Delta a coronavirusului.

Varianta Delta a devenit dominantă în România, potrivit specialiștilor. Deși aceasta nu provoacă forme mai grave de boală, aceasta are o contagiozitate ridicată. Astfel, se transmite mult mai repede, ceea ce înseamnă că tot mai multe persoane vor avea nevoie de îngrijire medicală de specialitate. În România, anumite unități medicale au rămas deja fără paturi ATI.

Spitalele, deja fără paturi ATI

Creştere îngrijorătoare a cazurilor noi de COVID-19, înregistrate marţi. Au fost 544 de îmbolnăviri raportate – un record pentru ultimele aproape 100 de zile, cu cele mai multe cazuri noi în Bucureşti, anunță Rador.

Continuă să crească rapid şi numărul pacienţilor cu coronavirus care au nevoie de spitalizare. În prezent sunt peste 1.000, 126 dintre ei în secţii de terapie intensivă. Şi sunt unităţi medicale din ţară unde, din nou, nu mai sunt paturi libere la ATI.

„Din nefericire, terapia intensivă la ce înseamnă COVID este plină. Rugăm pe această cale oamenii să fie conştienţi, să fie responsabili că vaccinul le salvează vieţi”, spune Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara.

Şi pe acest fond de creştere rapidă a numărului de cazuri, spitalele au început pregătirile pentru valul patru, aşteptat după unii specialişti în septembrie. În Botoşani, la toate unităţile sanitare din judeţ se fac verificări ale stocurilor de medicamente, materiale şi echipamente de protecţie, cu o atenţie deosebită acordată aparatelor de oxigen. Direcţia de Sănătate Publică ţine legătura cu managerii spitalelor, pentru a scurta timpul de reacţie în cazul în care contextul epidemiologic se va înrăutăţi, a precizat şefa instituţiei, Monica Adăscăliţei.

„Vom pregăti toate documentele necesare pentru a aporba un număr mai mare de paturi care vor fi alocate pentru COVID. De asemenea, având în vedere că tulpina Delta, comparativ cu variantele dominante din valurile anterioare, afectează într-un număr mai mare copiii şi tinerii, am stabilit cu conducerea Spitalului Judeţean creşterea numărului de paturi COVID la secţia de pediatrie. Ne pregătim pentru situaţia în care va fi un număr crescut de pacienţi pe secţia de terapie intensivă”, precizează Monica Adăscăliței.

 

Recent Posts

Când intră BANII pe cardurile de alimente? 2.500.000 de români au de primit 1000 de lei

Când intră BANII pe cardurile de alimente? 2,6 milioane de cetățeni români au de primit…

10 minute ago

Alertă maximă la Vatican. O clarvăzătoare celebră a prezis un atac asupra Papei și a altor lideri religioși

Mhoni Vidente a prezis finalul teribil al comunității religioase, în fața atacurilor pe care le…

39 de minute ago

Renunță la aspirină: Planta medicinală care înlătură durerile de cap și funcționează ca un antiinflamator natural

Plantele medicinale au fost folosite încă de la începuturile omenirii pentru tratarea durerilor generale, iar…

o oră ago

Primești acest tip de PENSIE? Vei primi BANI în plus de la 1 Iulie 2024

Premierul Marcel Ciolacu a comunicat, joi, că Guvernul va crește, începând cu luna iunie, indemnizațiile…

2 ore ago

Luna Florilor 2024: Când este și ce înseamnă această Lună Plină?

Luna Florilor 2024: Când este și ce înseamnă această lună plină? Află care este noul…

2 ore ago

Două zodii sunt lovite de karma în Iunie. Plătesc înzecit pentru greșelile făcute în trecut

Astrologia arată că evoluțiile planetare și influențele cosmosului ne pot afecta în mod profund soarta,…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Transplant pulmonar