miercuri, martie 29, 2023

O vitamină s-a dovedit a fi eficientă în prevenirea cancerului și dezvoltarea celulelor canceroase este vitamina D. De asemenea, reduce riscul de mortalitate în cazul pacienților care suferă de această afecțiune.

Cancerul este boala care a acaparat lumea, în prezent. Aceasta este o afecțiune care pune în pericol atât sănătatea, cât și viața pacientului, fiind una dintre cele mai frecvente cauze ale mortalității, la nivel mondial. Din fericire, această afecțiune poate fi prevenite în multe cazuri prin adoptarea unui stil de viață sănătos, care reduce riscul de cancer.

Te-ar mai interesa: Cele mai puternice antiinflamatoare naturale. Cum ...

Vitamina D reduce riscul de cancer

Numeroase studii publicate de-a lungul ultimilor ani au arătat că vitamina D reduce riscul de cancer. Ultimele cercetări arată că suplimentarea alimentaţiei cu vitamina D reduce, în general, riscul de cancer şi încetinirea îmbolnăvirii către stadiul avansat cu 17%, dar acest beneficiu se întâlnește cu precădere la 38% dintre persoanele cu indice de masă corporală normal (fără supraponderalitate), scrie anadolumedicalcenter.ro.

Din studiul realizat inițial în 2018, care analiza reducerea frecvenței bolilor canceroase la oamenii care îşi suplimentează alimentaţia cu vitamina D și Omega 3, s-a constat că nu a existat nicio legătură între consumul de vitamina D şi apariţia cancerului, dar s-a crezut că vitamina D ar putea avea o contribuție limitată la diminuarea decesele cauzate de cancer.

Te-ar mai interesa: Tehnică revoluţionară în România în implantul de p...

Acestui stiudiu din 2018 i-a urmat altul derulat recent în care s-a analizat tocmai influenţa aportului de vitamina D asupra riscului de cancer metastatic sau fatal. Când rezultatele acestui studiu au fost publicate, s-a arătat că vitamina D contribuie la reducerea risculului de a dezvolta cancer avansat cu 17%.

DE asemenea, cercetătorii au descoperit că acest procent se poate ridica până a 38% dacă pacienții aveau o masă corporală normală și nu sufereau de supraponderabilitate. Astfel, experții în sănătate au determinat că supraponderabilitatea este, de fapt, un risc major în dezvoltarea cancerului.

Te-ar mai interesa: Cele mai importante analize anuale. Cum le poți fa...

Cu toate acestea, este esențial să cereți sfatul medicului înainte de a administra orice supliment sau produs farmaceutic. Excesele pot dăuna grav sănătății.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private