duminică, decembrie 4, 2022

Vrei să slăbești? Acest suc verde face minuni. Îmbunătățește digestia și arde rapid grăsimea corporală

Grăsimea viscerală este adesea numită grăsimea „ascunsă” deoarece se află în secțiunea mediană a corpului, unde nu poate fi atinsă sau văzută. Este periculoasă pentru că pune indivizii în pericol de atac de cord și tulburări metabolice.

Sfaturi pentru scăderea în greutate

Din fericire, o băutură ar putea elimina grăsimea dăunătoare „rapid”, potrivit unui expert în sănătate. Unul dintre principalele pericole ale grăsimii viscerale este producerea mai multor proteine ​​numite citokine, care declanșează inflamație la nivel scăzut. Acest lucru, la rândul său, crește riscul altor afecțiuni cronice.

Te-ar mai interesa: Ce boală ai dacă ai cearcăne în jurul ochilor. Mer...

O combinație de exerciții fizice și dietă este necesară pentru a reduce depozitarea de grăsimi viscerale în organism. Potrivit psihologului wellness Ieva Kubiliute de la Olio Lusso, un suc verde poate oferi rezultate rapide.

Frunzele, semințele, florile și fructele de coriandru sunt pline cu conținut ridicat de antioxidanți, care ajută la digestia. Planta prezintă o gamă largă de activități medicinale care includ funcții antidiabetice, antioxidante și anticanceroase.

„Sucul de coriandru este popular pentru pierderea rapidă în greutate. Acţionează prin creşterea metabolismului, arzând astfel mai multe calorii la o frecvenţă mai rapidă. „Poate să nu-ți placă gustul, dar amestecarea cu suc de lămâie îmbunătățește aroma și dă mai mult efect, a explicat Ieva Kubiliute, psiholog Wellness, potrivit thebrighterside.news.

Te-ar mai interesa: Acestea sunt fructele care te vor ajuta să „...


Studiu. Băutura care îmbunătățește digestia și arde rapid grăsimea corporală

Într-un studiu publicat în Journal of Agriculture & Biology, cercetătorii au investigat efectele suplimentelor alimentare cu semințe de coriandru asupra depozitării lipidelor în țesutul adipos visceral la șobolanii în creștere. Rozătoarele au fost hrănite fie cu mâncare standard de șobolan, fie cu o mâncare standard suplimentată cu semințe de coriandru zdrobite.

După cinci săptămâni, cercetătorii au observat o diferență marcată în grăsimea viscerală între diferite rozătoare.

Te-ar mai interesa: Simptomele cancerului pe care le-ai putea depista ...

Cercetătorii au explicat: „În timp ce suplimentarea alimentară cu coriandru nu a afectat conținutul de lipide al ficatului, a crescut semnificativ cantitatea de acizi grași mononesaturați și polinesaturați din țesutul adipos visceral, unde a scăzut și conținutul de acizi grași.

Coriandru a crescut proporțiile omega 3: omega 6 în țesutul adipos visceral, ceea ce poate explica beneficiile sale pentru sănătate.”

Te-ar mai interesa: Rețeta zilei: Cimbru, busuioc și mărar, elixir pen...

Descoperirile sunt în concordanță cu cercetările ulterioare publicate în Journal of Animal and Veterinary Advances, care studiază efectele suplimentării cu semințe de coriandru. Concluziile studiului au confirmat funcția hipolipidemică și antioxidantă a semințelor de prepeliță.

Adăugarea de două până la patru procente din semințe de coriandru în dieta animalului a redus semnificativ depunerea de grăsime abdominală și a crescut PUFA.

Te-ar mai interesa: Își pun propriile interese pe primul loc: Cele tre...

O limitare a ambelor studii menționate mai sus este că acestea au fost efectuate pe animale, așa că sunt necesare cercetări suplimentare pentru a stabili relevanța clinică a sucului de coriandru pentru a trata grăsimea viscerală la om.

Cercetările anterioare au ajuns însă la concluzia că frunzele stimulează metabolismul prin creșterea secreției de insulină, care ajută la gestionarea zahărului din sânge.


Cum să faceți apă de coriandru sau suc?

  • Se adaugă câteva frunze de coriandru într-o sticlă de apă și se lasă peste noapte. Bea-l pe stomacul gol a doua zi dimineață.
  • Se toacă câteva frunze de coriandru și se amestecă într-o moară. Adăugați o cană de apă și amestecați din nou. Sucul tău de coriandru este gata.
  • Dacă doriți mai multă aromă în apa cilantro, puteți adăuga suc de lămâie și miere.
  • Folosiți sucul de coriandru pe stomacul gol pentru a obține cele mai bune rezultate.

Dacă vrei să încerci să slăbești coriandrul poate face minuni pentru tine. Amintiți-vă însă că este nevoie de o dietă echilibrată și exerciții fizice. Poate acționa ca un superaliment, dar nu este o alternativă la antrenament.

Grăsimea viscerală

Afecțiunea este în mare parte atribuită unui stil de viață sedentar, așa că exercițiile fizice regulate sunt cea mai logică abordare pentru a pierde în greutate.

Harvard Health recomandă să se angajeze „în cel puțin 30 de minute de activitate de intensitate moderată în majoritatea zilelor, cum ar fi mersul pe jos sau mersul cu bicicleta într-un ritm obișnuit”.

Alimentele care constituie fibre solubile sunt, de asemenea, considerate benefice pentru pierderea de grăsime viscerală, deoarece promovează sațietatea prelungită.

Acordarea atenției dimensiunii porțiilor este de asemenea considerată importantă, la fel ca și accentuarea carbohidraților complecși în dieta ta.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private