3 alimente care ne omoară de tineri

3 alimente care ne omoară de tineri
3 alimente care ne omoară de tineri

Potrivit statisticilor, aproximativ 40 de români mor zilnic din cauza infarctului miocardic și 2 din 3 adulți prezintă diferite afecțiuni cardiovasculare.

Alimentaţia dezechilibrată este unul dintre cei mai mari factori de risc ai bolilor cardiovasculare şi ai decesului prematur cauzate de aceste afecţiuni.

Potrivit unui studiu publicat în American Journal of Medicine, există anumite alimente consumate destul de des reprezintă un adevărat pericol pentru sănătate. Cercetarea a inclus mai mult de 5000 de participanţi şi a scos în evidenţă că persoanele care consumă des pâine alb, carne roşie şi cartofi prăjiţi îşi dublează riscul unui deces preamtur.

Există numeroase studii care sugerează că un consum regulat de carne roşie poate creşte considerabil riscul bolilor de inimă şi a infarctului atât din cauza grăsimilor saturate cât şi a carnitinei din carnea roşie.

Pâinea albă favorizează infarctul miocardic deoarece arbohidraţii complecşi din pâinea albă se transformă în grăsime şi colesterol ce se depune pe pereţii arterelor.

Cât despre cartofii prăjiţi, toată lumea ştie cât sunt de nocivi din cauza grăsimilor saturate şi a carbohidraţilor răi pe care le conţin.

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

4 Comments

 1. „Pâinea albă favorizează infarctul miocardic deoarece arbohidraţii complecşi din pâinea albă se transformă în grăsime şi colesterol ce se depune pe pereţii arterelor.”

  Ce e asta o gluma?
  Atunci carbo simplii ce mai fac?

 2. jo dimaggio says:

  Ma duca sa-mi fac niste cartofi prajiti si un gratar de porc, cu chifle albeeee…. yummi. Mancati voi brocoli, sfecla, morcovi si varza.

 3. Prefer sa mor de prea multa mancare buna – gratare cu cartofi prajiti si carbohidrati complecsi, decat sa mor de foame sau sa mananc la seminte, quinoa, humus si alte porcarii.

 4. problema e ca o sa mori mult mai repede decat te asteptai.exista si alte combinatii de alimente in afara de cartofi carne si paine,trebuie doar sa le descoperi.de legume cu pui ai auzit?legume cu orez?si cate un fruct dupa fiecare masa.poti manca cartofi cu legume,etc.nu fiti lenesi si mancati diversificat.credeti ca nu aveti timp pt preparat?ba aveti pt ca dupa o masa copioasa stati si va odihniti.nu mai bine va preparati o mancarica sanatoasa de la care o sa aveti si energie pt altceva in afara de tv?

  sanatate multa dragilor!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *