De ce femeile fac faţă mai uşor situaţiilor stresante decât bărbaţii

De ce femeile fac faţă mai uşor situaţiilor stresante decât bărbaţii
De ce femeile fac faţă mai uşor situaţiilor stresante decât bărbaţii

O echipa de cercetatori din Statele Unite a descoperit motivul pentru care femeile rezistă mai bine la stres decât bărbaţii.

Estrogenul le ajuta să resimtă mai puţin efectele stresului. Potrivit oamenilor de ştiintă, hormonul pare să blocheze efectele negative ale stresului asupra creierului.

Dr. Yan, coordonatorul studiului, ,,Studii anterioare au arătat că femeile sunt mai rezistente în faţa stresului, comparativ cu bărbaţii, iar cercetarea noastră arată şi de ce se întâmplă acest lucru”. Am examinat la nivel molecular efectele stresului asupra genelor”, a spus dr. Yan, coordonatorul studiului.

.Estrogenul are un rol important în reglarea dispoziţiei. Estrogenii acţionează peste tot în organism, inclusiv în zonele creierului care controlează emoţiile.

Efecte ale estrogenilor:
– cresterea nivelului de serotonină şi a numărului de receptori pentru serotonină la nivelul creierului
– modifică producerea şi efectele endorfinelor, substanţe chimice din creier responsabile pentru starea de bine
– protejează nervii de leziuni

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

3 Comments

  1. Lasati estrogenii in pace ca n-au nici o treaba. Femeile sunt mai rezistente la stres pentru ca sunt iresponsabile. Stiu ca daca dau cu oistea-n gard vine un barbat si rezolva problema.

  2. Anureli. De ce atunci sant mai predispuse la depresie? La serviciu, femeile nu interiorizeaza ca barbatii si in schimb imprastie veninul acumulat celor din jur. Unde sant predominant femei, acolo este un mediu otravit.

  3. Pentru ca sunt materialiste de-aia si tin cu dintii de ceva utopic

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *