Sari la conținut

5 ceaiuri care alungă insomnia – vei adormi mai repede ca niciodată

Ceaiuri
Sursa foto: Shutterstock
Detoxifierea cu ceaiuri

Somnul agitat, insomnia și lipsa somnului pot duce la probleme de sănătate, modificări hormonale și supraalimentație. Nutriționistul rus Dr. Anna Kolyaga ne împărtășește care sunt cele mai bune băuturi pentru a rezolva această problemă.

Lista include ceaiul de passiflora, melisa, busuiocul sfânt, mușețelul și ashwagandha.

„Destul de mulți factori afectează calitatea somnului. Pentru a dormi suficient, este mai bine să te culci înainte de ora 23.00. Ar trebui să adormiți într-o cameră aerisită, de preferință în întuneric complet.

Pentru a face acest lucru, puteți folosi perdele de întuneric sau măști speciale. Nu este recomandat să folosiți telefonul cu o oră înainte de culcare, deoarece lumina albastră excită sistemul nervos.

De asemenea, nu mâncați imediat înainte de culcare și nu beți băuturi care conțin cofeină: cafea, ceai negru și verde tare etc.”, spune medicul.

somn
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Cele mai bune băuturi din plante pentru insomnie

Complexe de plante cu passiflora, rădăcină de valeriană, hamei Complexele de plante sunt calmante și ajută în caz de insomnie, anxietate și tensiune. În același timp, ele nu duc la ceață cerebrală și nu reduc concentrarea. Ele influențează pozitiv durata fazei de somn profund. Pe lângă sub formă de complex, puteți încerca ceaiul de passiflora.

Ceaiul de melisă și lămâiță

Nu degeaba este numită melisa un antidepresiv natural. Ceaiul cu această plantă medicinală înlătură iritabilitatea, anxietatea și ajută în lupta împotriva fricii.

Ceai de tulsi (busuioc sfânt)

Acest ceai nu conține cofeină, așa că îl puteți bea de mai multe ori pe zi. Băutura ajută la ameliorarea stresului și a tensiunii nervoase.

Ceaiul de mușețel este recomandat să se bea cu două ore înainte de culcare – în acest caz va fi cel mai util. Are un efect calmant și ameliorează anxietatea.

Ceai de Ashwagandha

Ashwagandha este o plantă cu efect calmant. Dacă este luată de femei, ajută la rezolvarea următoarelor probleme:

  • starea proastă a pielii, părului și unghiilor;
  • piele excesiv de uscată,
  • riduri de vârstă,
  • pete de vârstă;
  • căderea părului după naștere;
  • încărunțirea prematură a părului;
  • supraponderabilitate;
  • scăderea libidoului;

Calitățile adaptogene ale substanțelor din rădăcina de ashwagandha fac din suplimentele nutritive cu extractul său un adjuvant eficient pentru tratarea diferitelor stări depresive.

Pe de o parte, ginsengul indian reduce eliberarea de cortizol, ceea ce reduce nivelul de anxietate și stres. Pe de altă parte, simplifică și accelerează procesul de adormire, ajută la un somn odihnitor și îndelungat, fără treziri. În plus, ashwagandha conferă forță, vitalitate și energie, atât de necesare persoanelor aflate într-o stare de depresie, conchide sursa.

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel