sâmbătă, noiembrie 26, 2022

Merele verzi țin doctorul departe! Trebuie să recunoaștem: „merele sunt iubite de toți oamenii”, este aproape un adevăr universal valabil.

Sub formă de plăcintă, suc sau consumate ca atare, fructul hrănitor și crocant este o sursă bogată de vitamine, polifenoli și antioxidanți care susțin pierderea în greutate, gestionarea diabetului, tensiunea arterială, zahărul din sânge și colesterolul.

Te-ar mai interesa: Dieta Cameliei Șucu. Cum se menține într-o formă d...

Pe de o parte, merele roșii sunt iubite de toți, dar se dovedește că omologul lor verde nu este cu nimic mai prejos.

7 motive să consumi un măr pe zi - Dietă & Fitness > Dieta - Eva.ro

 

Merele verzi țin doctorul departe! 3 beneficii minunate pentru sănătate

Deși diferența dintre cele două soiuri nu este mare, merele verzi au puțin mai multe fibre și mai puțini carbohidrați și zahăr, spre deosebire de vărul lor roșu. Nivelurile de antioxidanți și polifenoli din merele roșii sunt mai mari decât cele din merele verzi – dar rămâne faptul că merele verzi nu sunt mai puțin sănătoase.

Citiți mai departe pentru a afla numeroasele sale beneficii pentru sănătate.

1. Risc mai mic de diabet: Merele verzi sunt încărcate cu fibre solubile, puțin mai mult decât merele roșii. Ele sunt cheia pentru prevenirea creșterilor de zahăr din sânge, care pot fi mortale la un pacient cu diabet. Merele controlează viteza cu care zahărul este eliberat în sânge pentru a gestiona rezistența la insulină.

Te-ar mai interesa: Clipe dificile pentru Cristina Șișcanu și Mădălin ...

2. Intestin sănătos: Merele sunt bogate în pectină, un tip de fibre care funcționează ca un antibiotic care hrănește bacteriile bune din intestin.

3. Gestionarea mai bună a simptomelor de astm: Fitochimicale și polifenolii din mere au proprietăți de vindecare care pot fi deosebit de benefice pentru pacienții cu astm bronșic sau cei cu probleme de respirație. Acești antioxidanți ajută la îmbunătățirea funcției generale a plămânilor.

Te-ar mai interesa: În multe apartamente există un aparat banal, ignor...

4. Hrănește pielea: Datorită valorii lor nutritive dense, merele verzi pot avea o mulțime de beneficii și pentru piele. Bogate în vitamine și minerale, merele verzi pot avea un efect hrănitor asupra pielii și pot îmbunătăți și tenul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private