Sari la conținut

Șapte alimente pe care nu ar trebui să le mâncați niciodată pe stomacul gol

pe stomacul gol

Evită să consumi aceste alimente pe stomacul gol! Toată lumea știe că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, dar știați că nu puteți mânca absolut tot ce doriți dimineața?

Iaurt, o ceașcă de cafea și suc de portocale proaspăt – acest mic dejun este imaginea celor mai mulți oameni când se gândesc la un mic dejun perfect. Din păcate, doar câțiva oameni sunt conștienți de faptul că unele alimente nu sunt foarte bune pentru noi dacă sunt consumate pe stomacul gol.

Acest articol vă va ghida prin ceea ce ar trebui să evităm dimineața:

  1. Roșiile consumate pe stomacul gol

Deși roșiile sunt îmbogățite cu vitamina C și substanțe nutritive, cu siguranță trebuie evitate pe stomacul gol. Acidul tanic prezent în roșii crește aciditatea în stomac și poate duce la probleme gastrice. De aceea, cei care au probleme cu esofagul și ulcerul ar trebui să evite anumite alimente citrice, cum ar fi portocalele, lămâia.

  1. Băuturi carbogazoase

Mulți oameni cred că băuturile răcoritoare sunt în regulă să fie consumate oricând și oriunde, dar este oare  adevărat?

Ce se întâmplă dacă ți-am spune că consumul de băuturi răcoritoare pe stomacul gol ar putea provoca un stomac umflat sau mai rău? Consumul de prea multe băuturi carbogazoase crește condițiile acide în stomac, care la rândul lor pot fi cauza cancerului esofagian. Acidul prea mare poate provoca, de asemenea, eroziune. Gândește-te de două ori înainte să ajungi la acea cutie de cola în viitor, da?

  1. Produse de patiserie

Dimineața devreme, este ușor să ajungeți la cea mai apropiată mâncare și să o mâncați rapid înainte de a ieși din casă la serviciu. Indiferent dacă aveți stomacul gol după ce v-ați trezit sau mai târziu în timpul zilei, este posibil să luați o gustare rapidă, cum ar fi o patiserie sau un fruct. Cu toate acestea, aceste alimente ar putea să nu fie cele mai bune pentru stomacul vostru. Conținutul plin de drojdie vă poate irita linia stomacului.

  1. Mâncăruri picante consumate pe stomacul gol

Consumul de mâncăruri picante pe stomacul gol cresc șansele să simțiți o iritare a stomacului, ceea ce poate duce la reacții acide și crampe. Au un gust foarte ascuțit și puternic și, ca atare, pot declanșa indigestie. Usturoiul, chiliul iute și ghimbirul sunt exemple de alimente picante.

  1. Dulciurile

Zahărul este foarte ușor de digerat. Când zahărul intră în stomacul gol, corpul uman nu poate secreta suficientă insulină pentru a-și menține nivelul normal în sânge. Aceasta este o rețetă pentru bolile oculare. Mai mult decât atât, zahărul este un aliment care formează acid, care poate perturba echilibrul acid-alcalin.

  1. Iaurt

Iaurtul este plin de bacterii lactice care au multe beneficii pentru sănătate. Cu toate acestea, acidul lactic este ineficient datorită nivelurilor de aciditate ale unui acid din stomacul gol. Aceasta ucide bacteriile lactice prezente în aceste produse lactate și duce la aciditate. Cel mai bine este să consumi iaurt ca gustare, la 1-2 ore după masă. Prin urmare, consumul acestor produse ar trebui evitat pe stomacul gol.

  1. Pere

Perele conține fibre brute. Când le mâncăm pe stomacul gol, acestea pot dăuna membranelor mucoase delicate și pot provoca dureri de stomac. Este recomandabil să le combinați cu fulgi de ovăz.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.