Sari la conținut

Alertă în sistemul medical: România este în plină criză de medici. Nu vom mai avea unde să ne tratăm

medici
Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro
mai multe zile de concediu pentru cadrele medicale

Alertă în sistemul medical: România este în plină criză de medici. Nu vom mai avea unde să ne tratăm. În anumite zone ale țării, situația este deja disperată.

Sistemul medical din România se confruntă deja cu o criză de medici de ani de zile iar în ultimul timp, situația este tot mai gravă.

Lipsa medicilor forțează managerii de spitale să închidă secții și cu toții știm că acest lucru este extrem e de grav. Din păcate, vom ajunge la situația în care nu vom mai avea unde să mergem să ne tratăm. Situația pare să fie mai gravă ca niciodată.

De exemplu, una dintre unitaţile ocolite de cadrele medicale este Spitalul Judeţan de Urgență Brăila, iar bolnavii resimt cel mai puternic criza acută de personal.

Cu toate că sunt oferite locuinţe de serviciu medicilor care vin să lucreze în oraş, doctorii nu se înghesuie să ocupe locurile. Dimpotrivă, sunt posturi scoase la concurs la care nu s-a prezentat nimeni.

Nici legislația nu ajută

Reprezentanţii spitalelor se plâng că nici legislaţia nu-i ajută să atragă personal medical.

Pacienţii care ajung în Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Brăila se plâng că sunt nevoiţi să aştepte chiar şi zece ore,l notează Antena 3 CNN.

Din păcate, însă, situația aceasta este la fel în multe alte unități medicale din țară și chiar și din București.

Din 15  septembrie, secția de cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Buzău, cel mai mare din județ, a fost închisă, timp de o săptămână, fiindcă a rămas fără medici specialiști cardiologi.

Aici lucrau doi doctori, dar amândoi am demisionat. Zilnic, la spital ajung oameni cu afecțiuni cardiace.

La Botoşani e criză acută de pediatri. Un oraş din judeţ a rămas de mai bine de o lună fără medici pediatri, iar părinţii fac naveta la spitalul Judeţean Mavromati, la peste 30 de kilometri distanţă, pentru a-şi trata copiii. Iar exemplele pot continua…

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.