Sari la conținut

Alimente care provoacă acumularea de grăsimi viscerale. Înlocuiți-le cu acestea!

Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro

Astăzi, vom vorbi despre pericolele grăsimilor viscerale și despre cele mai proaste alimente care determină acumularea acesteia în zona abdominală. Știați că excesul de grăsime din burtă nu este doar inestetic, dar poate provoca probleme grave pentru sănătatea dumneavoastră?

Grăsime corporală – multora dintre noi ne-ar plăcea să avem mai puțină. Dar știați că toată grăsimea NU este creată la fel? Există mai multe tipuri de grăsime în corpul nostru, dar astăzi ne vom concentra pe cea subcutanată și viscerală.

Grăsimea subcutanată este grăsimea de sub pielea noastră, care ne poate proteja împotriva anumitor boli, în timp ce grăsimea viscerală se găsește în zona abdominală și înconjoară organele vitale.

De ce este grăsimea viscerală o problemă?

Pur și simplu – grăsimea viscerală este o veste proastă când vine vorba de sănătatea ta.

Acest tip de grăsime este, de asemenea, cunoscut sub numele de „grăsime activă”.

Spre deosebire de grăsimea subcutanată, care așteaptă pur și simplu să fie arsă pentru energie, vă puteți gândi la grăsimea viscerală ca la o fabrică foarte activă care produce hormoni fără care am fi mai bine.

A fost legată de o varietate de probleme de sănătate, cum ar fi rezistența crescută la insulină și tensiunea arterială, precum și complicații mai severe – boli de inimă, Alzheimer, accident vascular cerebral și diferite forme de cancer și diabet de tip 2.

Alimente care provoacă acumularea de grăsimi viscerale.

Pâinea albă

În ciuda gamei largi de opțiuni mai sănătoase, mulți dintre noi încă nu putem spune nu pâinii albe.

Studiile au determinat legătura dintre consumul de pâine și transportul  grăsimii suplimentare în jurul abdomenului. Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că reducerea consumului pâinii albe și introducerea elementelor esențiale ale dietei mediteraneene, cum ar fi uleiul de măsline, leguminoasele, o mulțime de legume și peștele în  dietă, duc la scăderea în greutate și la cantitatea de grăsime de pe burtă.

Băuturi carbo-gazoase dietetice

Ați ținut o dietă grea în timp ce ați consumat cantități mari de băuturi carbo-gazoase cu zero calorii la alegere? Mulți oameni cred că își fac bine corpului renunțând la băuturile încărcate cu zahăr. Se pare însă că sucurile dietetice pot fi unul dintre vinevoți pentru punga de gresime de pe abdomen.

Chips-urile

Cine nu iubește, chiar dacă în secret, să se răsfăță cu un pumn sau două cu chipsuri din cartofi delicioase, sărate și crocante?

Sare și oțet, grătar sau smântână și cheddar – se pare că afacerile cu produse alimentare vin cu o aromă captivantă în fiecare săptămână!

Însă, în calitate de persoană conștientă de sănătate care dorește să-și reducă la minimum grăsimea viscerală, ar fi înțelept să elimini chips-urile.

Un studiu amplu pe 120.000 de bărbați și femei cu greutate normală a arătat că chipsurile sunt responsabili pentru creșterea în greutate.

Sunt ambalate cu sodiu, grăsimi saturate și calorii și conțin zero substanțe nutritive.

Cea mai rea parte? Odată ce deschizi o pungă, nu te poți opri din a o termina!

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: