Sari la conținut

Alimentele care scad glicemia rapid. Ce nu trebuie să lipsească din meniul diabeticilor

Alimentele care scad glicemia rapid sunt recomandate tutror persoanelor care se preocupă de sănătatea lor, dar în special persoanelor cu diabet sau prediabet.

Glicemia reprezintă nivelul zahărului din sânge. Aceasta poate poate oscila de la hiperglicemie la hipoglicemie. O persoană ce are o cantitate mare de zahăr în sânge se confruntă cu hiperglicemia, iar în cazul în care are nivelul zahărului este scăzut se confruntă cu hipoglicemie.

O dietă sănătoasă ce conține alimente care scad glicemia rapid, poate include ghimbirul, avocado, semințele de schinduf, in și chia.

Alimentele care scad glicemia rapid

Consumul de alimente bogate în vitamina C și potasiu este recomandat pentru menținerea unui nivel cât mai scăzut al glicemiei. Astfel, merele, fasolea sau asparangusul au un efect pozitiv asupra hiperglicemiei.

La fel, consumul de asparagus este recomandat deoarece are un conținut mare de vitamina C ce protejează țesuturile de ateroscleroză. Leguma se poate servi în salate sau ceaiuri.

De asemenea, persoanelor cu diabet le este recomandat consumul a maximum jumătate de kilogram de mere pe zi. Acestea au un conținut ridicat de fibre, asigurând eliminarea glucozei.

Un alt aliment bun pentru menținerea glicemiei, dar și pentru sănătatea inimii, este fasolea, în special tecile de fasole. Tecile de fasole au efect de scădere a glicemiei. Atenție! Fasolea boabe nu este recomandată, pentru că are mulţi hidraţi de carbon.

Cel mai recomandat fruct este grapefruit-ul deoarece are un conținut scăzut în glucide. Puteți consuma aproximativ 500 de grame pe zi.

Usturoiul crud poate facilita scăderea glicemiei pentru diabeticii de tip 1 și 2, având anumiți compuși cu efecte asemănătoare insulinei.

Și scorțișoara reduce glicemia cu apoape 30%, încetinind descompunerea carbohidraților. Totodată, în organism acționează ca insulina, însă într-un ritm mai lent.

Ceaiurile trebuie consumate de trei ori pe zi

Printre ceaiurile recomandate în păstrarea unui nivel optim al glicemiei se numără:

  • ceaiul verde chinezesc,
  • ceaiul de afin,
  • ceaiul de cătină,
  • ceaiul  din frunze de dud alb.

Atenție! Băuturile trebuie consumate maxim de trei ori pe zi și nu trebuie să le beți în locul apei.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel