Sari la conținut

Alimentele dovedite că reduc „dimensiunea și numărul” celulelor canceroase cu până la 75%

Există tot mai multe dovezi că adaosurile dietetice potrivite împiedică creșterea cancerului și majoritatea acestor surse de hrană sunt pe bază de plante. Datorită fitochimicelor sale unice, o legumă poate reduce numărul de celule canceroase cu 75%.

Nu toate cancerele pot fi prevenite, dar există dovezi științifice că modelele alimentare sănătoase conferă un anumit nivel de protecție împotriva bolii. Fitonutrienții, în special, sunt recomandați, deoarece pot lucra împreună pentru a reduce riscul de cancer. O legumă bogată în astfel de substanțe fitochimice poate reduce celulele canceroase cu 75 la sută.

Broccoli conține câțiva antioxidanți care au implicații ample asupra sănătății, inclusiv împiedicarea creșteii celulelor canceroae, inflamația și declinul mental.

Printre cele mai importante este kaempferolul; un compus major în germenii de broccoli după hidroliză.

S-a demonstrat în mai multe studii că reduce riscul de boli cronice prin creșterea apărării antioxidante a organismului împotriva radicalilor liberi.

Cu toate acestea, există câteva alte componente benefice ale broccoli, inclusiv:

  • Carotenoide
  • Vitamina C
  • Glucozinolații
  • Folat
  • Fibră dietetică
  • Flavonoli

Dr. Viyaja Surampudi,  profesor asociat de medicină la UCLA Health, susține că unii compuși pot fi mai apți pentru a reduce creșterea cancerului.

Profesorul a explicat: „Au existat studii în acest sens datând din 1997 […].

De atunci, am constatat că există proprietăți anticancerigene găsite în mugurii de broccoli.

Cu broccoli, în special, există o cantitate mare de un fitochimic numit sulforafan, care este un compus vegetal care luptă împotriva cancerului care a fost asociat cu reducerea riscului de cancer de prostată, cancer de sân, cancer de colon și cancer oral.

Acest compus este prezent și în alte legume precum varza, v, cresonul de grădină și conopida, dar broccoli este cea mai bună sursă.

Oamenii de știință continuă să cerceteze modul în care sulforafanul ar putea reduce riscul de cancer, de la detoxifierea substanțelor dăunătoare din organism până la funcționarea ca agent antimicrobian, relatează WebMD.

Într-un studiu  publicat în revista Clinical Cancer Research în 2010, cercetătorii au observat efectele broccoli asupra celulelor canceroase de sân.

Descoperirile lor au arătat că sulforafanul fotochimic „a redus dimensiunea și numărul celulelor canceroase cu până la 75 la sută”, a raportat Healthline.

„Aceste constatări susțin utilizarea sulforafanului pentru chimioprevenirea celulelor stem ale cancerului de sân și justifică o evaluare clinică suplimentară”, au remarcat autorii studiului.

Descoperiri similare au fost reproduse într-un studiu asupra cancerului de prostată, publicat în revista medicală Carcinogenesis.

În cazul șoarecilor tratați cu sulforafan s-a observat ca fitochimicul  distrugă celulele cancerului de prostată și  reduce volumul tumorii cu mai mult de 50 la sută.

Mai multe alte tipuri de cancer pot ceda efectelor chimiopreventive ale sulforafanului.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel