Sari la conținut

Amestecul natural secret care ajută părul alb să revină la culoarea inițială. Ce ne spune albirea părului despre sănătatea noastră

Amestecul natural secret care ajută părul alb să revină la culoarea inițială. Ce ne spune albirea părului despre sănătatea noastră.

Fie că ne place sau nu, încărunțirea este un proces natural. În general, se întâmplă în jurul vârstei de 40-50 de ani, dar, uneori, însă, poate începe mult mai devreme.

Cele mai multe dintre persoanele care albesc prematur încep să își vopsească părul, însă riscă în timp căderea părului. Din păcate, aceste soluții nu au efect decât pe termen scurt și trebuie repetate extrem de des, chiar și la 2-3 săptămâni.

Corpul uman produce un pigment care este responsabil de colorarea părului. Atunci când pigmentul nu mai este produs de corp, atunci părul devine gri sau alb.

Albirea părului, indicator al stării de sănătate?

Această depigmentare a firului de păr, numită și caniție, poate fi și un indicator al stării de sănătate.

Potrivit unui studiu din 2017 al European Society of Cardiology, organizație care reunește mii de cardiologi din toată lumea, cu cât bărbații albesc mai repede, cu atât riscă să dezvolte ateroscreloză, adică o suferință a vaselor de sânge.

„Îmbătrânirea este un factor de risc cardiovascular inevitabil și este asociată cu unele semne dermatologice ce pot indica un risc crescut de boală cardiacă”, explică unul dintre autorii acestui studiu, dr. Irini Samuel.

În cadrul acestui studiu, s-a ajuns la concluzia că participanții deja atinși de ateroscreloză erau mai predispuși să aibă păr alb. Totuși, oamenii de știință spun că ar fi nevoie de studii suplimentare pentru a confirma că există o legătură între boala cardiacă și părul alb.

Cauzele albirii părului

Iată care sunt primele cauze care cauzează albirea părului:

 • o dietă săracă în nutrienți
 • fluctuațiile hormonale
 • stresul
 • fumatul
 • deficiența de vitamina B12
 • poluarea
 • probleme ale tiroidei
 • o igienă precară a părului
 • îmbătrânire
 • sinuzita
 • producția scăzută de melanină
 • cauză ereditară

Ce se întâmplă dacă te dai cu lămâie pe păr. Uite efectele benefice pe care le are

Amestecul natural care ajută părul alb să revină la culoarea inițială

În primul rând, pentru ca părul să redevină la culoarea inițială, se recomandă o dietă bogată în minerale și vitamine.

De asemenea, și suplimentele sunt bune în cazul în care problema nu se remediază, însă trebuie luate numai după ce sunt recomandate de către un medic sau de un farmacist și în urma unor analize medicale.

O altă soluție pe care o poți încerca pentru ca părul să revină la culoarea inițială este un remediu naturist pe care îl poți prepara singuri.

Este vorba despre un amestec format din două ingrediente care au proprietăți benefice pentru podoaba capilară.

Ai nevoie de:

Se amestecă aceste ingrediente în cantități egale, până când se formează o pastă omogenă.

Se aplică pe suprafața părului și se masează bine scalpul.

După o oră în care se lasă să acționeze, se clătește cu un șampon blând cu pielea.

Se face acest tratament cel puțin o dată pe săptămână, iar rezultatul va fi vizibil după 2 – 3 utilizări.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: