Sari la conținut

Apa vie previne bolile și ne menține tineri. Medic: ”Este eficientă chiar și în tratarea cancerelor”

Apa alcalina beneficii. În mitologia română apa vie și apa moartă sunt folosite de eroi pentru a prinde putere. Apa vie conferă tinerețe veșnică și vigoare, iar apa moartă vindecă rănile. Ceea ce erau cândva basme, ca în Harap Alb, au devenit acum realitate.

Conform descoperirilor care datează încă din 1939, de pe vremea când inginerul Marcel Violet a observat beneficiile apei de ploaie asupra plantelor și animalelor, s-a început lucrul pentru a afla mai multe lucruri. Asta pentru că apa de ploaie avea o încărcătură energetică ce îi conferea anumite proprietăți.

Pe lângă el mai sunt și alți cercetători care au ajuns la concluzia că sub acțiunea unui câmp electromagnetic și sonor se poate obține un tip de apă cu efecte ca cele din basme. Gheorghe Lucaci, împreună cu prof. dr. Ion Mânzatu, au descoperit prin procesul de electroliză a apei se disting două tipuri de ape : o apă vie – cea alcalină, cu efect pozitiv și stimulator, care se obține la polul negativ(catod) și o apă moartă– acidă, cu efect negativ și distrugător, care se obține la polul pozitiv(anod). Cele două ape se despart printr-un perete din țesătură, iar apa este inofensivă prin consumare.

Apa alcalina aduce beneficii impresionante

Consumul apei vii determină dezvoltarea țesuturilor sănătoase și însănătoșirea celor vătămate, iar apa moartă distruge bacteriile. În cazul animalelor, prin apa alcalină animalele cresc mai repede, iar apa acidă ajută la distrugerea paraziților sau a diferiților dăunători.

Doctor Corneliu Moldovan, Director General la Institutul National pentru Medicina Complementara si Alternativa “Prof. Dr. Florin Bratila” este de părere că apa alcalină este benefică deoarece – “Consumul regulat de apa alcalina poate preveni alături de o dietă alcalină, de practicarea exercițiilor fizice și de evitarea fumatului și a consumului de alcool, a unor boli cronice severe cum ar fi diabetul, cardiopatia ischemică, hipertensiunea arteriala, boli cerebro vasculare si  boli canceroase”

Apa acidă o recomand pentru bolile de piele, precum psoriazis, arsuri sau răni externe. Aceasta nu se consumă. Doar apa alcalină se bea și este eficientă chiar și în tratarea cancerelor”, completează Doctor Otilia Crăciun

Medicii japonezi ( precursorii utilizarii apei alcaline ca tratament intern ) indica urmatoarele afectiuni ce pot fi curate : artrita, dureri acute de cap, afectiuni ale aparatului circulator, afectiuni ORL, dereglari ale ciclului menstrual, aritmii, astm bronsic, boli ale organelor excretoare, gastrita, constipatie, hemoroizi, boli de ochi.

Cura efectiva înseamnă că dimineață se bea jumătate de litru de apă alcalină la temperatura camerei, iar după aceea timp de 40-45 de minut nu se consumă nimic. Cu 45 de minute înainte de prâz sau cină se bea jumătate de litru de apă alcalină și nu se mai consumă nimic două ore după prânz sau cină.

Cum se prepară apa alcalină

Amestecă 2 litri de apă cu 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu, 1/2 linguriță sare de Himalaya, 1/2 linguriță zeamă de lămâie.

Faceți testul cu banda de verificare a alcalinității. Dacă nu este suficient de alcalină, mai adăugați puțin bicarbonat.

Se lasă peste noapte și se bea a doua zi. Se folosește sticla de sticlă, nu plasticul.

Pentru a testa alcalinitatea apei puteți cumpăra teste benzi din farmacii sau din magazinele unde sunt comercializate filtrele de apă.

Se mai poate prepara apă alcalină și combinând numai apă cu lămâie. La 1 l și 1/2 de apă se stoarce 1 lămâie.

Mai pot fi folosite picături alcaline care se găsesc în farmacii. Acestea conțin multe minerale.

O altă metodă de a face apa alcalină este de a adăuga câteva picături de oțet de mere natural.

 

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel