miercuri, august 4, 2021

Alimentele crucifere pot fi numite arme anti-cancer. Acestea au proprietăți anti-inflamtorii și antioxidanți și conțin foarte mlți nutrienți de care organismul are nevoie.

Conform unui studiu, realizat

de Moul Dey profesor la South Dakota State University Department of Health and Nutritional Sciences, varza albă, conopida, varza de bruxelles și brocolli au în componență o enzimă care distruge celulele canceroase.

Enzima se numește fenetil izotiocianat și este responsabilă pentru distrugerea celulelor canceroase. În studiu, profesorul Dey a adăugat într-un vas celule canceroase cu această enzimă și le-a observat la microscop. 75% din ele au murit în primele 24 de ore de la tratament. Șoarecii de laborator care aveau cancer de plămâni au fost tratați cu doze mai mici de medicament, iar celulele

tot au fost distruse.

Profesorul Dey a spus într-un comunicat de presă că este încă devreme să vobim despre un tratament testat pe oameni, deoarece trebuie eliminate celulele stem canceroase, care dă posibilitatea cancerului să revină. “Este foarte greu să detectezi aceste celule deoarece e ca și cum ai căuta acul în carul cu fân”

Studiul a conchis că poți preveni apariția cancerului doar printr-o dietă în care incluzi și aceste legume crucifere –  varza albă, conopida, varza de bruxelles și brocolli.

A.

Ultimele stiri

Parteneri