duminică, august 7, 2022

Boala lui Traian Băsescu. Fostul președinte al României a vorbit despre opreția de hernie pe care a suferit-o fostul președinte al României.

„Nu știu de ce, dar discuția asta mi-a adus aminte de Traian Băsescu și de hernia sa lombară. (…) Cu operațiile în străinătate. Ce s-a făcut pentru el la Viena, că s-a dus la AKH, s-ar putea face aici?“, a întrebat Val Vâlcu.

„În clipa aceasta, domnul Traian Băsescu, dacă vorbim de boala domniei sale, era un simplu om, un simplu pacient. Scoatem elementul că era președintele țării și o grămadă de persoane încercau să-l consulte, dădeau diagnostice și alte idei. Domnia sa a avut o hernie de disc, agravată, care apăsa pe nerv. Nu putea să… . A avut o boală reală, a avut acest disc rupt și apăsa pe rădăcină.

Te-ar mai interesa: Fructele verzi care pot reduce cancerele cu peste ...


Discul s-a rupt din cauza eforturilor

Discul s-a rupt din cauza eforturilor, probabil pe mare, poate a mai căzut sau, în fine, a ridicat greutăți. Odată cu vârsta, acest disc intervertebral nu mai are aceeași elasticitate și în urma unor eforturi poate să cedeze. E o durere foarte mare, apar niște fenomene foarte neplăcute, numite amorțeli, tulburările de mers, etc. Toate se acumulează, nu-și mai găsește poziția, dar fenomenele domniei sale se accentuau și era complet dezorientat: Eu ce trebuie să fac? Fiecare își dădea altă părere “, a precizat Vlad Ciurea pentru Dcnews.

„Și, practic, ce i s-a făcut? Au extras un fragment…“, a întrebat Val Vâlcu.

Te-ar mai interesa: Scandalul Gabi Bădălău- Claudia Părtrășcanu ia pro...

„Sigur! Da, da. Operația s-a făcut clasic! Și pe mine mă întreba: Nu-mi faceți endoscopic? Și îi spuneam: Nu! Uitați-vă cât e de mare. Clasic înseamnă prin tăiere, dar minim invaziv, cu microscopul. Exact ca în România. Singurul lucru care s-a făcut atunci față de noi e că s-a verificat pe bază endoscopică să nu mai rămână resturi de hernie în zona respectivă (…). Evoluția a fost foarte bună, nu a mai avut suferințe“, a spus profesorul Vlad Ciurea.

Te-ar mai interesa: Cum să atragi dragostea și bunăstarea în casa ta. ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private