joi, octombrie 6, 2022

Organismul trimite întotdeauna semnale către orice problemă de sănătate, totuși, unele trec neobservate.

Potrivit Societății Americane de Cancer, cancerul este o afecțiune care constă în creșterea neregulată a celulelor rele din anus.

Site-ul subliniază că cancerul își primește numele în funcție de locul în care începe, în acest caz, dacă își are originea în anus, nu contează dacă se răspândește în alte părți ale corpului, va continua să fie numit ‘cancer anal’.

Te-ar mai interesa: Atac de cord: 40% dintre femei se plâng de ACEST s...

Într-un articol publicat de Mejor con Salud sunt descrise principalele simptome ale cancerului anal, care, poate, pot trece neobservate, dar pot fi începutul unei boli.

Tulburări digestive

Pentru început, diareea și constipația, aceasta din urmă înțeleasă ca dificultăți de evacuare a scaunului, deoarece scaunul este nodulător și uscat, sunt două simptome care nu sunt neapărat asociate cu acest cancer.

Cu toate acestea, funcționarea defectuoasă a mușchilor intestinelor, care nu controlează expulzarea materiilor fecale, poate fi un indiciu al acestui rău pentru organism.

Mâncărime frecventă în rect

Acesta poate fi un alt semn al unei probleme de sănătate. În unele cazuri, este asociat cu hemoroizi, care conform Clinicii Mayo, este inflamația venelor găsite în anus care poate fi identificată ca fiind internă și externă.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă cu noi în timpul unui atac de panic...

Simptomele cancerului anal pot fi confundate cu cele ale hemoroizilor, deoarece la acestea din urmă apar sângerări, inflamații în anus și/sau iritații.

cancer
Sursa foto: Pixabay

Senzație de plenitudine

După cum am menționat mai sus, necontrolul mușchilor anali poate îngreuna tranzitul digestiv, prin urmare, pacienții care sunt diagnosticați cu acest tip de cancer prezintă un nodul sau o masă în acea zonă.

Te-ar mai interesa: Accident vascular cerebral: băutura care dublează ...

Se recomandă ca în cazul oricărei anomalii să se consulte un medic pentru a exclude orice tip de afecțiune.

Factori de risc pentru cancerul anal

Persoanele care tind să-și schimbe partenerii sexuali sunt mai predispuse să aibă această boală terminală. La fel, cei care trec de intervalul de vârstă de 50 de ani sunt mai vulnerabili.

Consumul excesiv de țigări poate duce și el la cancer anal.

Riscul de a suferi de acesta poate fi atenuat prin următoarele obiceiuri: menținerea unor rutine sănătoase precum renunțarea la fumat; sau a face sex cu același partener.

Te-ar mai interesa: Boala care răpune zeci de mii de oameni poate fi d...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private