luni, octombrie 3, 2022

Mihaela Bilic, nutriționist, a dezvăluit care este leguma numărul unu în protecția anticancer. Este un dușman de moarte pentru bacteriile cauzate de ulcer, mai spune medicul.

Într-un mesaj apărut pe pagina sa de socializare, Mihaela Bilic vorbește despre legumă-minune pentru sistemul digestiv.

Potrivit nutriționistului, broccoli este o minune pentru sistemul digestiv. Nu este doar leguma numărul unu în protecția anticancer, ci și un “dușman de moarte” pentru bacteriile cauzatoare de ulcer”.

Te-ar mai interesa: Prof. dr. Dulcan: Care sunt cele trei prafuri otră...

„Broccoli pentru durerile de stomac

În 2005 Barry Marshall și John Warren au primit premiul Nobel pentru descoperirea relației dintre Helicobacter pilori și bolile de stomac. 3/4 dintre ulcerele de stomac și aproape toate ulcerele de intestin se datorează unei infecții cu o bacterie, nicidecum acidității gastrice cum se credea în trecut.

Nimeni nu a crezut că la un pH=2, așa cum avem în stomac, vreo formă de viață ar putea supraviețui. Ei bine, Helicobacter pilori nu doar că trăiește, dar mai face și stricăciuni! Bacteria aderă la mucoasa gastrica și fragilizează bariera protectoare a peretelui intestinal. Rezultatul: sucul gastric acid erodează treptat celulele submucoase și ulcerul e instalat.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă dacă mănânci gutui zilnic. Benefici...


Mihaela Bilic, nutriționist: În curând antibioticele ar putea fi înlocuite de un extract concentrat din broccoli

Interesant este că mai mult de jumătate din populația globului are prezent Helicobacter pilori în stomac, însă doar unul din cinci purtători va dezvolta mici leziuni inflamatorii de tip ulcer. Vestea bună este că tratamentul antibiotic distruge bacteria agresoare și pune capăt tulburărilor digestive. Vestea și mai bună e că în curând antibioticele ar putea fi înlocuite de un extract concentrat din broccoli.

Te-ar mai interesa: Curățarea plămânilor acasă. Rezultatele apar imedi...

Sulforafanul este substanța capabilă să blocheze enzimele care îi permit bacteriei Helicobacter pilori să neutralizeze aciditatea gastrica și să se fixeze de mucoasa stomacului. Așa că broccoli nu este doar leguma numărul unu în protecția anticancer, ci și un “dușman de moarte” pentru bacteriile cauzatoare de ulcer”, a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de Instagram.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private