Sari la conținut

Cardiologii trag un semnal de alarmă! Ce se întampla dacă ai palpitații

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Palpitațiile pot fi provocate de disfuncțiile glandei tiroide

Cardiologii trag un semnal de alarmă! Persoanele care au palpitații sunt predispuși riscului de moarte subită în rândul sportivilor și al persoanelor de vârsta mai înaintată, potrivit unui medic cardiolog, citat de agenția EFE.

Bătăi neregulate ale inimii sunt palpitații. De regula, sunt mai puternice decat în mod obișnuit, alteori apare senzatia ca inima sare o bătaie. Palpitatiile pot aparea în orice moment, indiferent dacă persoana care le resimte se odihnește, sau desfasoară o activitate

Eduardo Liceaga, medic cardiolog, spune că aritmiile sunt foarte des întâlnite la vârstnici – deoarece au mai mari probabilităţi să sufere de boli cardiace şi alte probleme de sănătate.

Ceasornicul natural al inimii – o masă mică de celule speciale ce formează nodulul sinoatrial – poate funcţiona defectuos şi poate dezvolta o rată anormală a impulsului electric. Specialistul a explicat că frecvenţa cardiacă normală la o persoană este de între 60 şi 100 de bătăi pe minut.

Citeste si:

Ca urmare a efortului impus inimii, sportivii îşi pot pierde cunoştinţa şi deceda subit în timpul unei partide, a declarat medicul de la serviciul de cardiologie al Hospital General din Mexic.

Tahicardia și bradicardia generează simptome de oboseală

Tahicardia și bradicardia generează simptome precum oboseala, dispnee, ameţeli și hipertensiunea arterială, care afectează sistemul electric al inimii şi provoca boli degenerative.

Medicul specialist a subliniat că variaţiile în palpitaţiile inimii pot fi prezente la orice vârstă, deşi la copii este vorba de o situaţie provocată de o malformaţie congenitală, care în unele cazuri poate fi corectată chirurgical.

Totuşi, el a recomandat persoanelor care suferă de vreo boală cronică degenerativă, precum diabetul sau insuficienţa renală, să efectuează un control de specialitate adecvat pentru a evita orice afecţiune a inimii.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.