Sari la conținut

Cât timp e normal să dureze bufeurile, la menopauză și cum le ții sub control

menopauza
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
menopauza și somnul

Cât timp e normal să dureze bufeurile, la menopauză și cum le ții sub control

Aproximativ 8 din 10 femei aflate la menopauză se confruntă cu bufeuri bruște, adesea debilitante, sau cu bufeuri care se extind la nivelul feței, gâtului și pieptului.

De obicei, pielea devine roșie și lipicioasă. Este urmată aproape imediat de un val de transpirație intensă pe tot corpul și mai ales pe cap, gât, spate și piept.

Înainte de debutul episodului, femeia este posibil să simtă o senzație de presiune în cap, ca o durere de cap, în timp ce, destul de des, pe măsură ce fenomenul avansează, simte o palpitație.

Bufeurile pot dura câteva minute, dar durata, intensitatea și frecvența lor variază de la o persoană la alta.

Menopauza poate apărea oricând între 40 și 50 de ani, dar vârsta medie de debut este de 51 de ani.

Deși nu este clar modul în care schimbările hormonale cauzează bufeurile, Clinica Mayo raportează că majoritatea cercetărilor sugerează că bufeurile sunt acele senzații subite de căldură, care se extind mai ales către zona feței, gâtului și a pieptului.ea termostatului organismului (în hipotalamus) la schimbările de temperatură.

Atunci când hipotalamusul crede că organismul dumneavoastră se încălzește, activează un lanț de procese pentru a vă răcori.

Bufeuri după menopauză

Pentru multe femei, bufeurile continuă și după menopauză și, în unele cazuri, durează pentru tot restul vieții. Potrivit Centrului de Cercetare pentru Sănătatea Femeii de la Universitatea din Michigan, bufeurile continuă, în medie, timp de cinci ani după menopauză, iar mai mult de o treime dintre femei pot avea bufeuri până la 10 sau mai mulți ani după menopauză.

Dr. Juliana Kling, specialist în sănătatea femeilor la Clinica Mayo, notează: „Există o zonă în creier care acționează ca o zonă de termoreglare.

După menopauză, din cauza lipsei de estrogen alimentat înapoi în această zonă, femeile încep să aibă bufeuri și transpirații nocturne.

Medicamentele speciale blochează acest proces și ajută la prevenirea și tratarea bufeurilor și a transpirațiilor nocturne.”

Terapia de substituție hormonală (HRT) este o altă clasă de medicamente utilizate pentru ameliorarea bufeurilor și a altor simptome ale menopauzei, potrivit Cleveland Clinic.

Estrogenul este administrat pentru a compensa scăderea nivelului de hormoni din organism. Femeile care nu au suferit o histerectomie ar trebui să ia progesteron împreună cu estrogen pentru a preveni cancerul de col uterin.

Femeile care au avut probleme de sănătate în trecut, cum ar fi cancerul de sân, atac de cord, accident vascular cerebral sau tromboză, nu pot primi acești hormoni.

Pe lângă medicamentele eliberate pe bază de prescripție medicală, unele femei găsesc alinare în tratamentele alternative, cum ar fi uleiul de primula de seară, soia, acupunctura și vitamina E.

Înainte de a începe să luați medicamente, Institutul Național de Sănătate din SUA recomandă următoarele pentru a trata bufeurile:

  • Reduceți temperatura în dormitor și folosiți un ventilator.
  • Înainte de a merge la culcare, beți puțină apă cu gheață.
  • Nu purtați haine groase atunci când dormiți, chiar și în timpul iernii.
  • Aveți întotdeauna cu dumneavoastră un ventilator portabil.
  • Evitați alimentele picante, alcoolul și cofeina, deoarece acestea pot agrava bufeurile.
  • Dacă fumați, reduceți sau renunțați la fumat, deoarece fumatul agravează bufeurile.
  • Încercați să vă mențineți o greutate sănătoasă. Femeile supraponderale se confruntă cu bufeuri mai frecvente și mai intense.
  • Încercați practici de minte și corp. Cercetările arată că hipnoterapia și exercițiile de conștientizare pot ajuta
Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel