Ce alimente bogate în fibre ar trebui să consumi pentru o digestie sănătoasă?

Fibrele, deși nu sunt folosite de organism pentru a produce energie, sunt esențiale pentru sănătatea tractului digestiv. Acestea pot stimula pierderea în greutate, diminuează nivelul de zahăr din sânge și previn constipația. Ce alimente bogate în fibre ar trebui să introduci în alimentația ta, dacă nu ai un aport suficient?

Potrivit Healthline, fibrele sunt indispensabile când vine vorba de sănătatea tractului digestiv. Deși nu au o valoare energetică, acestea au rolul de a hrăni bacteriile benefice din interiorul intestinelor. Cantitatea zilnică recomandată este de 14 grame pentru 1000 de calorii ingerate. Astfel, femeile au nevoie de aproximativ 24 de grame de fibre pe zi, iar bărbații de aproximativ 38 de grame. Cu toate că majoritatea persoanelor nu consumă necesarul zilnic de fibre, acest lucru poate fi remediat prin alimentație. Ce alimente bogate în fibre ar trebui să adaugi în dieta, de acum?

Pere

Perele au un conținut ridicat de fibre, mai exact, 5.5 grame pentru o pară de mărime medie. Acest fruct este unul dintre cele mai bune surse de fibre.

Avocado

Avocado este un fruct bogat în grăsimi sănătoase, vitamina C, potasiu, magneziu, vitamina E și un complex de vitamine B. De asemenea, pe lângă toate acestea componente, avocado reprezintă o sursă bună de fibre, conținând 6.7 grame pentru fiecare 100 de grame din acest fruct.

Zmeura

Zmeura este bogată în substanțe hrănitoare, cu o aromă puternică și este plină de vitamina C și mangan. De asemenea, pentru fiecare 100 de grame de zmeură, vei obține 6.5 grame de fibre.

Banane

Bananele au un conținut ridicat de nutrienți, inclusiv vitamina C, vitamina B6 și potasiu. Cantitatea de fibre este de 3.1 grame pentru o banană de mărime medie.

Morcovi

Morcovii sunt bogați în vitamina K, vitamina B6, magneziu, betacaroten(un antioxidant ce se trasformă în vitamina A, odată ajuns în organism). Conținutul de fibre este de 2.8 grame pentru fiecare 100 de grame de morcovi consumați.

 

Recent Posts

Poate un ceas inteligent cu funcția ECG să vă avertizeze cu privire la o bătaie neregulată a inimii? Răspunsul medicilor

Probabil că ați auzit sau ați citit o poveste despre o persoană care a fost…

31 de minute ago

Insulina: rolul vital pe care îl joacă în organism

Suplimentul de insulină - o versiune fabricată a hormonului produs în mod natural de celulele…

51 de minute ago

Gândirea negativă dăunează grav sănătății. Află ce boli pot provoca gândurile negre și emoțiile negative

Gândirea negativă nu îți afectează doar starea de spirit. Din păcate gândurile negre și modul…

o oră ago

Horoscop 7 mai. Leii să țină de bani, iar Scorpionii să-și păstreze calmul

Horoscop 7 mai 2024. Gemenii, Balanțele, Vărsătorii și Peștii vor avea parte de schimbări neașteptate…

2 ore ago

Tulburări de învățare care pot fi asociate cu dislexia. De ce unii copii nu pot să citească, iar alții nu pot scrie sau calcula corect

Tulburări de învățare. Dislexia este observată în general în rândul copiilor, dar trebuie reținut faptul…

2 ore ago

Citeste si: