Sari la conținut

Ce cred femeile despre o partidă de sex care durează prea puțin?

Ejacularea precoce nu e doar problema bărbaților. Și femeile au de suferit atunci când partenerii lor se confruntă cu o asemenea afecțiune.

Andrea Burri, psiholog la Universitatea din Zurich, a realizat un studiu la care au participat 1.500 de femei din Mexic, Italia şi Coreea de Sud.

Cercetătorul a vrut să afle care sunt efectele pe care le are ejacularea precoce a partenerilor în viaţa intimă a cuplului.

Astfel, femeile care aveau un partener cu această problemă erau mult mai stresate şi mai nefericite decât celelalte. Explicaţia nu ţine însă de durata redusă a actului sexual.

Frustrarea femeilor apare din cauza comportamentului bărbatului, care este foarte îngrijorat de acest aspect şi îşi canalizează toate eforturile pentru a amâna cât mai mult ejacularea. Astfel, el nu mai este atent la dorinţele partenerei sale şi nu o poate satisface.

Cele mai multe femei care au participat la studiu au declarat că nu contează doar actul sexual, ci şi săruturile, atingerile şi stimularea sexuală din timpul preludiului.

Aceste nevoi sunt ignorate de partenerii care nu se gândesc decât la problemele pe care le au şi caută să se axeze pe performanţa erotică, pe durata cât mai mare a actului sexual.

Astfel, la fel ca bărbaţii care suferă de această problemă, partenerele lor vor ajunge să evite contactele sexuale, de teama frustrării de care vor avea parte, iar asta va duce la agravarea situaţiei, explică Andrea Burri.

Pentru cele mai multe femei creativitatea şi tandreţea sunt mai importante decât durata actului sexual.

Peste un sfert din voluntare au recunoscut că s-au despărţit de partenerii lor din cauza acestei probleme legate de viaţa intimă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel