sâmbătă, noiembrie 26, 2022

Ce se întâmplă dacă mănânci o pară pe zi. Para este un fruct care se caracterizează prin faptul că este bogat în fibre, vitamine, minerale și antioxidanți care ajută la combaterea constipației, reglează glicemia și favorizează scăderea în greutate, mai ales atunci când este consumată cu pielea și înainte de mese, deoarece crește senzația de sațietate.

În plus, para este un fruct foarte versatil, fiind foarte ușor de dus la serviciu sau la scoala, putand fi consumat crud, prajit sau gatit.

Te-ar mai interesa: Clipe dificile pentru Cristina Șișcanu și Mădălin ...

6 beneficii pentru sănătate

1. Ajuta la reglarea glicemiei

Acest fruct este optim pentru persoanele care suferă de diabet sau rezistență la insulină, deoarece este bogat în fibre și are un indice glicemic scăzut, crescând foarte puțin zahărul din sânge.

2. Sănătatea gastrointestinală

Atunci când este consumată cu coajă, ajută la reglarea intestinului și la combaterea constipației deoarece este bogată în fibre. Unele studii indică, de asemenea, că ar putea preveni cancerul de stomac și colorectal, deoarece, pe lângă fibre, este un fruct bogat în antioxidanți precum vitaminele A și C și flavonoide.

Te-ar mai interesa: Alexandru Rafila: Virozele nu se tratează cu antib...

În plus, consumul regulat de pere stimulează eliberarea de sucuri gastrice și digestive, ceea ce îl fac un fruct ușor digerabil și chiar este o opțiune excelentă de consumat în timpul recuperării de la toxiinfecțiile alimentare, mai ales atunci când există vărsături.


3. Intareste sistemul imunitar

Deoarece este bogată în vitamina C și alți compuși antioxidanti, consumul regulat de pere cu coaja ajută la creșterea apărării organismului, reduce inflamația și contribuie la producerea de globule albe, care sunt responsabile de protejarea organismului, evitând apariția boli precum gripa, de exemplu.

Te-ar mai interesa: Avertismentul medicilor: acest tip de pește este e...

4. Are grijă de sănătatea inimii

Para este bogată în fibre precum pectina, care ajută la reducerea colesterolului „rău” LDL și previne formarea plăcilor de grăsime în artere, prevenind boli precum ateroscleroza, atacurile de cord și accidentul vascular cerebral. Pe lângă aceasta, pera este bogată în potasiu și conține proprietăți vasodilatatoare care ajută la prevenirea și reglarea hipertensiunii arteriale.

Te-ar mai interesa: Flatulența urât mirositoare. Ce indică mirosul gaz...

5. Întărește oasele și îmbunătățește pielea

Para este bogată în minerale precum magneziu, mangan, fosfor, calciu și cupru, contribuind la reducerea pierderii minerale osoase și evitând probleme precum osteoporoza sau osteopenia.

În plus, reduce efectele îmbătrânirii asupra pielii, precum ridurile și petele întunecate, deoarece este bogat în antioxidanți care ajută la eliminarea radicalilor liberi care se acumulează în organism.

Te-ar mai interesa: HOROSCOP 26 noiembrie: Luna traversează zodia Capr...

6. Favorizează pierderea în greutate

Para te ajuta sa slabesti deoarece este un fruct care furnizeaza putine calorii, este bogat in fibre care ajuta la reducerea poftei de mancare si are efect diuretic, care favorizeaza eliminarea excesului de lichid retinut in organism.

Cum să o consumi

Para se poate consuma cruda cu coaja, în suc dulceturi, prajituri, fiind un fruct excelent de oferit copiilor atunci cand incep sa manance alimente solide, in principal de la 6 luni sub forma de suc sau compot. , pentru că este un fruct care în general nu provoacă alergii.

Acest fruct ar trebui consumat de preferință cu coaja și cantitatea adecvată este de 1 bucată pe zi.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private