joi, decembrie 1, 2022

Odată cu trecerea în neființă a reginei Elisabeta a II-a, întreaga lume este în doliu, linia de succesiune s-a schimbat și toată lumea se întreabă ce se va întâmpla în continuare cu palatul – inclusiv ce se va întâmpla acum cu colecția de haine și bijuterii a reginei. Deși nu există un protocol oficial pentru fiecare piesă din dulapul ei, există câteva indicii despre soarta bunurilor Monarhului, bazate pe ceea ce s-a întâmplat în trecut.

Te-ar mai interesa: Peste 70.000 de ore de consiliere psihologică pent...

Potrivit lui Brian Hoey, autorul cărții Not In Front of the Corgis, regina își dădea în mod regulat hainele vechi angajaților sau oamenilor apropiați. Aceștia, puteau fie să păstreze piesele, fie să le poarte, fie să le vândă.

Hoey notează totuși că dacă s-ar vinde piesele vestimentare, cumpărătorii nu ar putea ști că hainele provin de la Majestatea Sa. Etichetele au fost îndepărtate pentru a se asigura că nimeni nu poate dovedi faptul că fuseseră purtate chiar de către Regină.

În ceea ce privește bijuteriile, Bijuteriile Coroanei din Regatul Unit sunt cele 142 de obiecte ceremoniale regale păstrate în Turnul Londrei. Piesele respective rămân în colecția regală și sunt transmise următorului monarh.

Te-ar mai interesa: Ce boli se pot moșteni de la părinți. Atenție la a...

Cu toate acestea, Elizabeth avea mai mult de 300 de piese în colecția ei personală, inclusiv „98 de broșe, 46 de coliere, 37 de brățări, 34 de perechi de cercei, 15 inele, 14 ceasuri și cinci pandantive”, potrivit lui Tatler. Piesele respective erau cadouri de la demnitarii și șefii de stat în vizită și erau purtate la ocazii formale.

Cu excepția cazului în care regina a lăsat instrucțiuni clare, nu se știe ce se va întâmpla cu fiecare piesă, dar se pare că un articol din colecția ei a fost deja transmis lui Kate Middleton.

Te-ar mai interesa: Medic urolog renumit: Majoritatea bărbaților igno...

Pe 14 septembrie, Prințesa de Wales a fost fotografiată purtând una dintre broșele defunctului monarh, în timp ce participa la o slujbă în cinstea reginei la Westminster Hall. După cum se detaliază într-o fotografie împărtășită de The Court Jeweller, Elizabeth a purtat inițial acul în formă de frunză, care prezenta atât diamante, cât și perle, când a vizitat Seul, Coreea de Sud, în aprilie 1999.

Te-ar mai interesa: Nu te teme de grăsimile alimentare: vaginul tău de...

Nu a fost prima dată când Middleton a îmbrăcat bijuterii dăruite de un membru al familiei regale și chiar a purtat o pereche de cercei cu perle ai Prințesei Diana în timpul aceleiași ieșiri. Potrivit Marie Clarie, Diana a declarat în mod expres că dorește ca colecția ei personală de bijuterii să fie transmisă viitoarelor soții ale fiilor ei înainte de moartea ei.

„Aș dori să alocați toate bijuteriile mele cotei pe care o vor deține fiii mei, astfel încât soțiile lor să le poată avea sau să le folosească, în timp util. Las la discreția dvs. împărțirea exactă a bijuteriilor”, a scris într-o scrisoare. Pe lângă cerceii cu  de perle, Kate Middleton are și inelul de logodnă cu safir al Dianei, iar inelul de logodnă al lui Meghan Markle are două diamante din colecția Dianei.

Te-ar mai interesa: Studiu. Interacțiunea cu câinii crește activitatea...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private