Sari la conținut

Cea mai nesănătoasă poziție de somn. Atenție! Poate fi extrem de periculoasă: iată de ce

Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro
Dormitul pe burtă, cea mai nesănătoasă poziție de somn

Cea mai periculoasă poziție de somn. Atenție! Experții în sănătate consideră că poate fi extrem de periculoasă.

Mulți oameni au obiceiul de a dormi pe burtă pe care îl consideră foarte confortabil. Deși ajută la eliminarea obiceiurilor de sforăit, experții în sănătate consideră că poate afecta zona gâtului și a spatelui.

În timp ce dormitul pe burtă te relaxează, este imposibil să ții coloana dreaptă sau într-o poziție neutră. Prin urmare, din cauza lipsei de sprijin, se creează tensiune care provoacă presiune asupra zonei gâtului.

Mulți oameni suferă apoi de dureri în zonele spatelui, gâtului și umerilor care se pot agrava în timp. De asemenea, afectează ciclul somnului și calitatea somnului, provocând disconfort.

Dormi pe burtă? Atenție! Poate fi extrem de periculos: cum sunt afectate coloana vertebrală și gâtul?

Potrivit Clinicii Mayo, dormitul pe burtă încordează spatele și coloana vertebrală, deoarece cea mai mare parte a greutății se află în mijlocul corpului, iar menținerea acesteia devine o mare problemă.

Stresul asupra coloanei vertebrale crește stresul asupra altor structuri provocând durere peste tot. Medicii spun că, din această cauză, puteți experimenta și senzații de amorțeală sau furnicături la nivelul brațelor sau picioarelor. Problemele de gât pot duce la probleme de hernie de disc, iritând nervii pe termen lung.

Cum poți să dormi pe burtă fără probleme?

De obicei, dacă ai dormit toată viața într-o singură poziție, este foarte greu să o schimbi brusc. În loc să te simți vinovat pentru o postură ergonomică proastă, este mai bine să înveți să îmbunătățești modurile, astfel încât gâtul și spatele să nu fie afectate.

  • Alegeți o pernă plată sau dormiți fără pernă. O pernă mai plată ar însemna mai puține unghiuri la care va fi supus gâtul tău și, prin urmare, îl va salva de la îndoire.
  • Asigurați-vă întotdeauna că faceți niște exerciții ușoare pentru gât și spate la prima oră dimineața. Întinderea timp de 10-15 minute poate ajuta la scăderea presiunii pe care ar fi creat-o poziția de dormit.
  • Trageți întotdeauna un picior în sus pentru ceva timp înainte de a dormi pe burtă pentru a reduce presiunea pe partea inferioară a spatelui. De asemenea, stabilizează pelvisul.
  • Mâncați alimente ușoare și sănătoase noaptea, astfel încât să nu te simți greu în timp ce dormi.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel